Beyaz Saray'dan son dakika Gazze açıklaması!

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC), İsrail'in, dün gece Gazze'de bir hastanenin bahçesindeki, yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarını bombalamasının "son derece rahatsız edici" olduğunu belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 14.10.2024 22:59 GÜNCELLEME 15.10.2024 00:27 DÜNYA
Beyaz Saray'dan  son dakika Gazze açıklaması!
Beyaz Saray'dan son dakika Gazze açıklaması!

Bir NSC yetkilisinin, AA muhabirinin, saldırıya ilişkin sorusuna verdiği yazılı cevapta, "İsrail hava saldırısının ardından, yerinden edilmiş sivillerin diri diri yandığı görüntüler ve videolar son derece rahatsız edici. Endişelerimizi İsrail hükümetine açıkça ilettik." ifadelerine yer verildi.

HAMAS'IN SİVİLLERİ CANLI KALKAN OLARAK KULLANDIĞI YALANINDAN VAZGEÇMİYORLAR

Açıklamada, "İsrail'in sivil kayıpları önlemek için daha fazlasını yapma sorumluluğu" olduğu vurgulandı.

NSC açıklamasının devamında, "Hamas'ın sivil insanları kalkan olarak kullanma girişimine rağmen" İsrail'in çadırlara yaptığı saldırı sonucu yaşananların "korkunç" olduğu kaydedildi.

İSRAİLLİ ASKERLER FİLİSTİNLİ SİVİLLERİ CANLI KALKAN OLARAK KULLANDIKLARINI İTIRAF ETMİŞLERDİ

NYT'ye konuşan İsrailli 7 asker, söz konusu uygulamayı gözlemlediğini ya da bilfiil parçası olduklarını itiraf etmişlerdi.

Bu askerler, alıkonan Filistinli sivillerin canlı kalkan olarak kullanılmasının "rutin, sıradan ve organize bir uygulama olduğunu", ciddi bir lojistik destekle ve savaş alanında bulunan üstlerinin bilgisi dahilinde yapıldığını aktarmışlardı.

Ayrıca askerler, canlı kalkan olarak kullanılan Filistinlileri, İsrail istihbarat yetkililerinin Gazze'deki farklı taburlara taşıdığını da kaydetmişlerdi.

Gazete ayrıca, isimlerinin açıklanmaması koşuluyla, uygulamaya ilişkin bilgi sahibi İsrailli 8 asker ve yetkiliyle de Filistinlilerin Gazze'de canlı kalkan olarak kullanılmasına ilişkin konuştu.

İsrailli askerler, "piyadelere yönelik riskleri sınırlama arzusu nedeniyle bu uygulamayı mevcut savaş sırasında kullanmaya başladıklarını" anlattı.

İsrailli askerlerden bazıları, Filistinlilerin canlı kalkan olarak kullanılmasından son derece rahatsız olduklarını, komutanlarına itiraz ettiklerini belirtti.

İsrailli askerler, bazı düşük rütbeli subayların ellerinde kanıt olmaksızın, alıkonan sivillerin Filistinli silahlı gruplara mensup olduklarını söyleyerek uygulamayı haklı göstermeye çalıştığını vurgulamışlardı.

Üst düzey askeri yetkililer ve savunma yetkililerince Gazze'deki gidişat hakkında düzenli olarak bilgilendirilen eski Askeri İstihbarat Şefi Tümgeneral Tamir Hayman ise uygulamanın bir versiyonunun Gazze'de ordu tarafından kullanıldığını doğrulamıştı.

NE OLMUŞTU?

İsrail ordusu, Gazze'nin merkezindeki Aksa Şehitleri Hastanesi yerleşkesinde, yerinden edilmiş sivillerin kaldığı çadırlara saldırı düzenlemiş, saldırıda biri çocuk ve biri kadın 4 Filistinli yaşamını yitirirken, 40 kişi de yaralanmıştı.

KAYNAK : AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 59 TÜMÜ
  • Misafir 11 dakika önce Şikayet Et
    Hala endişemi ediyor bu Gavur abd.Haçlı birleşmiş Müslüman katlediyor.Ey Müslüman geçinenler siz uyuyorsunuz.Lakin ALLAH Hepinizi uyandıracak.O zamanda sakın ah vah demeyiniz.
    Cevapla
  • Filistinli ZAZA 32 dakika önce Şikayet Et
    Ne yaparsanız yapın, zafer islamın olacak, Hak gelecek batıl yok olacak Allahın izniyle
    Cevapla
  • Cemal 36 dakika önce Şikayet Et
    Rabbim sizi HELAK eder inşallah
    Cevapla
  • Misafir 46 dakika önce Şikayet Et
    kime neyi anlatıyor sunuz, Müslüman düşman lari, yani haçlı ordusu toplanmış, önüne İsrail itlerini salmış, Müslüman lara saldırıyor biz hala suskunuz
    Cevapla
  • Mali 47 dakika önce Şikayet Et
    Şeytan ülkesi lakabını boşuna takmadılar abd ye yıkalasında dünya rahat eder
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR