Çin ve İran'dan birbirine yakın İsrail açıklamaları

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ve İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi’nin yaptığı telefon görüşmesinde, iki ülke arasındaki iş birliğinin hızlandırılacağı belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.10.2024 10:59 GÜNCELLEME 15.10.2024 12:26 DÜNYA
Çin ve İran'dan birbirine yakın İsrail açıklamaları
Çin ve İran'dan birbirine yakın İsrail açıklamaları

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ve İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İRAN'IN ENDİŞESİ

Arakçi, İran'ın bölgedeki mevcut gerginliğin tırmanmasından derin endişe duyduğunu söyledi. İran’ın, Çin'in uluslararası konulardaki etkisine büyük önem verdiğini kaydeden Arakçi, İsrail’in risk almaktan kaçınması ve ihtiyatlı hareket etmesi gerektiğini belirtti.

AYNI YOLU TAKİP EDECEKLER

Wang Yi görüşmede, Çin'in her zaman diyalog ve istişareden yana olduğunu kaydederek, çatışmaların genişlemesine ve maceracı askeri eylemlere karşı çıktığını aktardı. Tüm tarafların bölgede barış ve istikrarın korunmasına yardımcı olması gerektiğini söyleyen Wang, çatışmaların yatıştırılmasında yapıcı bir rol oynamaya devam edeceklerini belirtti.

KAYNAK : DHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • Misafir 2 gün önce Şikayet Et
    çün boş beleş bi ülke
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR