Taliban canlıların fotoğrafını yayınlamayı yasakladı

Afganistan'da Erdemi Yayma ve Ahlaksızlığı Önleme Bakanlığı, medyada canlıların resimsel tasvirinin yapılmasını yasakladı. Taliban'ın ülke yönetimini elinde tuttuğu 1996-2001 arasında da canlıların fotoğraflarının paylaşılması yasaktı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.10.2024 14:02 GÜNCELLEME 15.10.2024 14:02 DÜNYA
Taliban canlıların fotoğrafını yayınlamayı yasakladı
Taliban canlıların fotoğrafını yayınlamayı yasakladı

Taliban, basın kuruluşlarının canlıların fotoğraflarının kullanmasını yasaklayan yasayı uygulamaya koyduklarını açıkladı.

Erdemi Yayma ve Ahlaksızlığı Önleme Bakanlığı Sözcüsü Seyful İslam Hayber, AFP'ye açıklamasında yasayla birlikte kuralların gazetecilere bildirildiğini söyledi.

Yasayı, canlıların resimsel tasvirinin şeriat yasalarına aykırı olduğu argümanıyla gerekçelendiren Hayber, "Yasa, tüm Afganistan'da geçerli olacak ve kademeli olarak uygulanacaktır." dedi.

Ayrıca Hayber, "Yasanın uygulamasında zorlama yok. Bu sadece bir tavsiyedir ve bu tür şeylerin şeriata aykırı olduğuna insanları ikna etmek içindir." dedi.

Taliban'ın ülke yönetimini elinde tuttuğu 1996-2001 arasında da Afgan medyasında canlıların fotoğraflarının paylaşılması yasaktı.

Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR