ABD'den İsrail'e gözdağı: insani yardımların önünü aç, yoksa...

ABD yönetiminin, İsrail'e, Gazze'ye insani yardım girişlerine izin vererek buradaki durumun iyileştirilmesini, aksi durumda İsrail'e askeri yardımlarının bazılarının durdurulabileceğini belirten bir mektup gönderdiği bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.10.2024 19:51 GÜNCELLEME 15.10.2024 19:51 DÜNYA
ABD'den İsrail'e gözdağı: insani yardımların önünü aç, yoksa...
ABD'den İsrail'e gözdağı: insani yardımların önünü aç, yoksa...

CNN'de yer alan habere göre ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer'a gönderdikleri ortak mektupta Tel Aviv'den Gazze'ye gıda yardımlarının önünün açılmasını talep etti.

13 Ekim tarihli mektupta, Gazze'deki acil insani durumun giderek kötüleştiği ve buraya yönelik insani yardımların engellenmemesi gerektiği kaydedildi.

ABD'li bakanlar, 30 gün içinde Gazze'ye insani yardımların girişlerinin sağlanması ve bu yolla bölgedeki insani durumun iyileştirilmesi gerektiğini, aksi durumda ABD Başkanı Joe Biden'ın şubat ayında açıkladığı memorandum uyarınca bu durumun ilgili ABD yasalarını ihlal ettiğinin tespit edilmesi gerektiğini vurguladı.

"ACİL VE SÜRDÜRÜLEBİLİR ADIMLAR ATMANIZI İSTİYORUZ"

ABD Dış Yardımlar Yasası'nın 620 I bölümüne göre ABD yönetimi, insani krizin olduğu bölgelere başta gıda ve ilaç olmak üzere insani yardımların girişini engelleyen ülkelere karşı silah yardımlarını askıya alabiliyor.

Mektupta bu yasaya ve Biden'ın memorandumuna atıf yapan Blinken ile Austin, "Size, Gazze'deki insani durumun giderek kötüleşmesi hakkında ABD yönetiminin derin endişelerini dile getirmek ve bu ay içinde hükümetinizden bu durumu düzeltecek acil ve sürdürülebilir adımlar atmanızı istemek için yazıyoruz." ifadesini kullandı.

İsrail'in Gazze'ye gıda taşıyan kamyonları kasıtlı olarak engellediği yönündeki işaretlere dikkati çeken Blinken ile Austin, günlük 350 kamyonun Gazze'ye gıda götürmesine izin verilmesini talep etti.

Aynı mektupta, İsrail'in Gazze'nin kuzeyinden güneyine zorla göç gibi bir politika uygulamaması gerektiğine de işaret edildi.

KAYNAK : AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    Danışıklı dövüş. Ha İsrail ha Amerikan domuzu.
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    bunlar da utanma denen bı Duygu yok utanmadan milletle alay ediyorlar yalan söylüyor lar Allah sizleri kahhar ismiyle kahretsin inşallah insan nusfetteleri
    Cevapla
  • Ramazan Özel 2 saat önce Şikayet Et
    Ne varsa verdin birde utanmadan vermem diyor it soyu
    Cevapla
  • İbrahim 2 saat önce Şikayet Et
    Abd, İsrail'in soykırım ortağıdır. Bunlar kamuoyuna iyi görünme çabaladır.
    Cevapla
  • Yusuf 2 saat önce Şikayet Et
    Yalana bak 7 ekimden beri dünyanın gözüne baka baka binlerce kez yalan söylediler, hemde aynılarını defalarca. yılkılasın İsrail, yıkılasın ABD enkazınızı görelim inşallah tez zamanda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR