Havada bomba paniği!

Hindistan hava yolu şirketi Air India'ya ait bir yolcu uçağının ABD'ye seferi sırasında internet üzerinden "bomba tehdidi" alması nedeniyle Kanada'nın Iqaluit kentine acil iniş yaptığı bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.10.2024 22:07 GÜNCELLEME 15.10.2024 22:07 DÜNYA
Havada bomba paniği!
Havada bomba paniği!

Air India'dan yapılan açıklamada, "AI127" sefer sayılı uçağın ABD'nin Chicago kentine gitmek üzere Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'den havalandığı belirtildi.

İnternette paylaşılan bir bomba tehdidi üzerine uçağın Kanada'nın Iqaluit kentine acil iniş yaptığı ifade edilen açıklamada, Air India ve Hindistan merkezli başka hava yolu şirketlerinin de son günlerde tehdit aldığı kaydedildi.

Açıklamada, daha sonra bu tehditlerin sahte olduğunun ortaya çıktığı aktarıldı.

Kanada Kraliyet Atlı Polisi (RCMP), uçakta mürettebat dahil toplam 211 kişinin bulunduğunu ve konuya ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Hindistan'ın NDTV kanalındaki habere göre, son 48 saatte sahte bomba tehditleri alan Hindistan merkezli farklı hava yolu şirketlerine ait 10 uçağın bazılarının seferleri durduruldu bazıları ise acil iniş yaptı.

Tehditler, Kanada hükümetinin, ayrılıkçı Sih örgütü Halistan Kurtuluş Gücü'nün (KLF) yöneticisi Hardeep Singh Nijjar'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmasında Hint diplomatlarını "ilgili kişiler" olarak nitelendirmesin ardından geldi.

Hindistan, soruşturmadaki iddiaları "akıl almaz" şeklinde niteleyerek şiddetle reddettiğini bildirmişti. Kanada ve Hindistan, olayların ardından birbirlerinin diplomatlarını sınır dışı etmişti.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau da Hindistan'ı, Kanada topraklarında vatandaşlarına yönelik şiddet kampanyasını desteklemekle suçlamıştı.

KAYNAK : AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR