66 gün boyunca denizde sürüklenerek hayatta kaldı

Bir Rus adam, kardeşi ve yeğeninin hayatını kaybettiği 66 günlük denizde sürüklenme mücadelesinden mucizevi bir şekilde sağ kurtuldu.

ABONE OL
GİRİŞ 16.10.2024 07:53 GÜNCELLEME 16.10.2024 10:39 DÜNYA
66 gün boyunca denizde sürüklenerek hayatta kaldı
66 gün boyunca denizde sürüklenerek hayatta kaldı

Mikhail Pichugin, donmuş denizlerde şişme botta geçirdiği iki aydan uzun süre sonunda kurtarılırken, kardeşi Sergei (49) ve 15 yaşındaki yeğeni Ilya bu yolculukta hayatını kaybetti.

Pichugin, 9 Ağustos’ta kardeşi ve yeğeniyle birlikte Rusya’nın Habarovsk bölgesinden Sahalin Adası’na gitmek üzere bir şişme katamaranla yola çıktı. Ancak 66 gün boyunca sürüklendiler ve yaklaşık 1.000 kilometre uzakta, Okhotsk Denizi’nde bir balıkçı teknesi tarafından bulundu.

50 KİLO VERDİ

Kurtarıldığında sadece 50 kilogram olan Pichugin, balıkçılara "Gücüm kalmadı" diyerek seslendi ve bir halatı yakalayarak kendini kurtardı. Eşi Yekaterina, Pichugin’in başlangıçta 100 kilogram ağırlığında olduğunu ve bu kilonun onu hayatta tutmuş olabileceğini söyledi.

Pichugin’in ve ailesinin yola çıkarken sadece iki haftalık yiyecek ve su aldıkları belirtiliyor. Grup, yağmur suyunu toplayarak ve kurutulmuş yiyeceklerle hayatta kalmaya çalıştı. Pichugin’in yeğeni Ilya, Eylül başında hayatını kaybetti. Kardeşi Sergei ise soğuk suda yıkanmaya çalışırken denize düştü ve Pichugin tarafından kurtarıldı, ancak kısa süre sonra o da vefat etti.

SORUŞTMA BAŞLATILDI

Pichugin, Magadan şehrine götürülerek hastaneye kaldırıldı ve durumunun "daha iyi" olduğu bildirildi. Ancak olayla ilgili güvenlik kurallarının ihlali iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı ve Pichugin’in suçlu bulunması halinde yedi yıla kadar hapis cezası alabileceği ifade edildi.

Pichugin, Sahalin'de çalışan bir şofördü ve kardeşi ile yeğenini balina izleme turun

KAYNAK : Guardian
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Erdoğan 9 saat önce Şikayet Et
    Adam zaten ölmüş 66 gün hayat zehir olmuş yakınlarını kaybetmiş daha buna ne cezası belki o da yaşamayacak zaten iç organlar iflas etmiştir.
    Cevapla
  • Okur 7 saat önce Şikayet Et
    Belki de o öldürmüştür, belki de bunlar gibi maceracılar ölmesin diyedir, belki de orada devlet işleyişidir, devletsizlik kanısı uyanmasın diyedir. Taa burdan röntgen gözlerinle iç organlarını gördüğüne göre belki de adamın yada soruşturan görevlilerin beynine de bakmalısın.
    Cevapla
  • ... 9 saat önce Şikayet Et
    Şimdi tüm kilolu arkadaşlar bak iyi bir şey der...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR