İddia: Fransa, İsrail'in Euronaval'a katılmasını yasakladı

Fransız hükümetinin, İsrailli şirketlerin önümüzdeki ay başkent Paris'te düzenlenecek olan dünyanın en büyük deniz silahları fuarı Euronaval'a katılmasını yasakladığı iddia edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.10.2024 12:51 GÜNCELLEME 16.10.2024 13:13 DÜNYA
İddia: Fransa, İsrail'in Euronaval'a katılmasını yasakladı
İddia: Fransa, İsrail'in Euronaval'a katılmasını yasakladı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, İsrailli savunma sanayi üreticilerinin başkent Paris'te düzenlenecek Euronaval 2024'e katılmalarını yasakladığı iddia edildi.

İsrailli kaynaklar, Fransız hükümetinin aldığı kararın arkasında, bazı Fransız silah üreticileri olduğunu öne sürdü. Kaynaklar, bu firmaların İsrailli rakiplerinin fuara katılımını engellemek için Fransız hükümet yetkililerinden bizzat talepte bulunduğunu ifade etti.

Haziran ayında yapılan Eurosatory silah fuarına da İsrailli şirketlerin ve vatandaşlarının girişi yasaklanmıştı.

Dünyanın en büyük ve en eski deniz savunma fuarı olan Euronaval 2024 fuarının 4-7 Kasım 2024 tarihleri arasında "Nord Villepinte Fuar Merkezi"nde gerçekleşecek. İki yılda bir düzenlenen bu etkinliğe 450'den fazla katılımcı katılacak. 104'ten fazla ülkeden temsilciler de dahil olmak üzere toplamda 30 bin ziyaretçinin katılması beklemiyor.

KAYNAK : Haber7
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • Misafir 45 dakika önce Şikayet Et
    Fransa birden sahne aldı mutlaka İran ile gizli petrol ve gaz anlaşması var
    Cevapla
  • TÜRKIYE 2 saat önce Şikayet Et
    Loreal duymasin
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR