İsrail basını: İran'a saldırı an meselesi

İsrail'in Tahran'ın füze saldırısına vereceği karşılıkta İran'da hedef alacağı noktaları belirlediği ve misillemenin "an meselesi" olduğu aktarıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.10.2024 13:17 GÜNCELLEME 16.10.2024 13:17 DÜNYA
İsrail basını: İran'a saldırı an meselesi
İsrail basını: İran'a saldırı an meselesi

İsrail'in Kanal 12 televizyondaki haberde, İsrail ordusunun, İran'a verilecek karşılıkta hedef alınması planlanan noktalarının listesini Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'a sunduğu belirtildi.

İsrail devlet televizyonu KAN’da yer alan haberde ise, Tel Aviv yönetiminin, İran'ın füze saldırısına verilecek karşılıkta hedef alınacak noktalara ilişkin kararını verdiği kaydedildi.

KAN'a konuşan ve adı açıklanmayan bir İsrailli yetkili, "Hedefler açık. Karşı saldırı an meselesi." ifadesini kullandı.

Haberde ayrıca, İsrail yönetiminin İran'a saldırı planını genel hatlarıyla ABD ile paylaştığı ancak hangi noktaların hedefleneceğine ilişkin ise detay vermediği belirtildi.

İsrailli bir kaynağın "hedeflerin son dakika değişebileceğini" söylediği aktarıldı.

İran, 1 Ekim'de İsrail'e füze saldırısında bulunmuştu. Tel Aviv yönetimi, İran'ın bu saldırısına karşılık verileceğini bildirmişti.

KAYNAK : AA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Misafir 51 dakika önce Şikayet Et
    itrail İran'ın nükleer tesis vuracağı kesin. Allah Müslümanları muhafaza etsin inşaallah
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 saat önce Şikayet Et
    Bundan 13-15 yıl önce İran PKK ile anlaşarak "Size dokunmayacağız, Türkiye'ye odaklanın" anlaşması yapmışlardı. Aynı dönemde de "din komşumuz İran'ın nükleer yaptırımlarına karşı BM ambargo ve yaptırımlara BİZ HER ORTAMDA karşı çıkarken" üstelik. İran'lılara "Ya olduğu gibi görünmeleri, ya da göründüğü gibi" olmalarını isteme zamanı geldi galiba..!
    Cevapla
  • Türkiyem 1 saat önce Şikayet Et
    iran israil abd şeytan üçgeni, yani israil misilleme yapsa nolca iran karşılık verse nolcak birbirlerini seviyorlar
    Cevapla
  • O BİR VANLI 1 saat önce Şikayet Et
    İSRAİL SONUNU GÖREYİM YIKILACAĞIN GÜNÜ GÖREYİM İNŞALLAH NETENYAHU CEHENNEMDE ALEVLER ATEŞLER SENİ BEKLİYOR İNŞALLAH amin
    Cevapla
  • nana 1 saat önce Şikayet Et
    İran elini çabuk tutup daha kapsamlı saldırı düzenlemeli, bir akşam iran , lübnandan hizbulllah, yemenden diğerleri saldırmalı, hatta hergün akşam saldırı yapılmalı israil yıldırılmalı, filistin topraklarında oturan yahudileri hergün bombalamalılar. acımayın yoksa acınacak hale gelirsiniz ey müslümanlar, hele yahudiyse asla acımayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR