İsrail, Belediye Meclisi'ni vurdu: Başkan dahil herkes öldü

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, güneydeki Nebatiye'ye yönelik İsrail hava saldırısının, kasıtlı olarak Belediye Meclis Toplantısı sırasında düzenlendiğini belirtti. Saldırı sonucu Nebatiye Belediye Meclisi'nin tüm üyeleri hayatını kaybetti.

ABONE OL
GİRİŞ 16.10.2024 16:05 GÜNCELLEME 17.10.2024 09:34 DÜNYA
İsrail, Belediye Meclisi'ni vurdu: Başkan dahil herkes öldü
İsrail, Belediye Meclisi'ni vurdu: Başkan dahil herkes öldü

İsrail'in Nebatiye düzenlediği saldırıda, Belediye Meclis Binası vuruldu. Bu esnada acil durum toplantısında olan Nebatiye Belediye Meclis üyelerinin tamamı, Belediye Başkanı Ahmed Kahil'le birlikte hayatını kaybetti.

Lübnan Başbakanı Necib Mikati'nin ofisinden yapılan açıklamada, Nebatiye'ye yönelik saldırı kınanırken, "(İsrail) Kente yönelik hizmetler ve yardım durumunun görüşüldüğü Belediye Meclisi Toplantısı'nı kasıtlı olarak hedef aldı." ifadesine yer verildi.

İsrail'in bu saldırılarının "suçları karşısında kasıtlı olarak sessiz kalan ve onu suçlarında ısrar etmesi için cesaretlendiren dünyanın gözleri önünde" gerçekleştiğini aktaran Mikati, "Tüm dünya ülkeleri Lübnan halkına yönelik saldırıları caydıramıyorsa, ateşkes talep etmek için (Birleşmiş Milletler) Güvenlik Konseyi'ne başvurmaya değer mi?" eleştirisinde bulundu. 

Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Bir dost 1 gün önce Şikayet Et
    Uyuyun Müslüman Devletler uyuyun. İsrail bizemi saldıracak diye bizim aklımızla alay eden yaratıklar sizde bu haberi iyi okuyun.
    Cevapla
  • Ahmet 1 gün önce Şikayet Et
    Lanetli yahudiler istedikleri gibi öldürüyorlar müslümanların canının hiç değeri yok Allahım sen yardım et.
    Cevapla
  • Misafir 1 gün önce Şikayet Et
    bunların ordusu silahı yokmu askeri vatan evlatları yokmu nerdeler
    Cevapla
  • Misafir 1 gün önce Şikayet Et
    Müslüman güçlü olacak , diri olacak. Kendini kafire köle yapmayacak. Yaparsa işte böyle Lübnan gibi olur!
    Cevapla
  • Ahmet 1 gün önce Şikayet Et
    Dünya bu zamandaki kadar alçak insanlar görmemiştir. Ya Rabbim bu zalim siyonist ve yandaşlarının sonunu bize görmeyi nasip et...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR