İsrail sivillerin sığındığı BM'ye ait okulu bombaladı

İsrail, Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliye'de, "BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı" bünyesindeki okulu bombaladı. Yerinden edilen sivillerin sığındığı okula saldırıda en az 28 kişi şehit oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 17.10.2024 15:17 GÜNCELLEME 17.10.2024 17:49 DÜNYA
İsrail sivillerin sığındığı BM'ye ait okulu bombaladı
İsrail sivillerin sığındığı BM'ye ait okulu bombaladı

İsrail savaş uçakları, Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliye'de, BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) bünyesindeki bir okulu bombaladı.

Yerinden edilen sivillerin sığındığı okula düzenlenen saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 28 kişi vefat etti, 200'e yakın kişi de yaralandı.

İsrail saldırısı nedeniyle okul bahçesinde yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı çadırlarda yangın çıktı.

Saldırıda hayatını kaybeden ve yaralıların bazıları, bölgedeki Kemal Advan ve El-Avde hastanelerine nakledildi.

İSRAİL: HAMAS VE İSLAMİ CİHAD'I VURDUK

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise, Cibaliya'ya düzenlenen hava saldırısında Hamas ve İslami Cihad'ın hedef alındığı ileri sürüldü. Ordudan yapılan açıklamada, saldırının, Hamas ve İslami Cihad yetkililerin düzenlediği bir toplantı sırasında gerçekleştirildiği iddia edildi.

KAYNAK : Haber7
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • Emre 5 saat önce Şikayet Et
    Allah belanizi versin yokolursunuz inşAllah
    Cevapla
  • Fatih 5 saat önce Şikayet Et
    Hala bi hareket yok he orda masum insanlar ölüyor ya artık Müslümanlar olarak fiili harekata girişme zamani gelmedi mi ya daha neyi bekliyorsunuz
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR