Şehit Yahya Sinvar'ın üzerinden çıkan eşyalarda anlamlı ayrıntı

Hamas'ın mücahit komutanı Yahya Sinvar, Gazze'de İsrail askerleriyle çarpışa çarpışa şehit düşerken, hücum yeleğinden çıkan eşyalarda Peygamberimizle ilgili bir ayrıntı duygulandırdı. Ayrıca Sinvar'ın cep telefonu kullanmadığı saptandı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.10.2024 12:28 GÜNCELLEME 18.10.2024 14:24 DÜNYA
Şehit Yahya Sinvar'ın üzerinden çıkan eşyalarda anlamlı ayrıntı
Şehit Yahya Sinvar'ın üzerinden çıkan eşyalarda anlamlı ayrıntı
  • HABER7

Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar, Gazze’nin doğusundaki Refah şehrinde İsrailli teröristlerle girdiği çatışmada şehit oldu. Kendisine yaklaşmaya korkan İsrail askerlerine direnen, bulunduğu binaya ateşlenen tank atışından sonra dahi teröristlere el bombası fırlatan, yaralanan sağ koluna demir telden turnike yaparak sıfır mesafeden çatışmaya devam eden Sinvar, üzerindeki hücum yeleğiyle son nefesine kadar savaştı.

İşgalci İsrail medyası, şehadetinin ardından Yahya Sinvar’ın üzerinden çıkan eşyaları yayınladı.

Hamas lideri Sinvar’ın üzerinden; esans, tespih, zikirmatik, saat, el feneri, mendil, tırnak makası, şeker, sakız, not defteri, risale, USB data kablosu, keffiye, bandana, eldiven, silah, mermi, şarjör, kimlik belgesi ve pasaport çıktığı görüldü.

PEYGAMBER’İN İZİNDE SON NEFES

Sinvar’ın hücum yeleğinden çıkan en dikkat çekici eşya, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) çektiği günlük zikirlerin yazılı olduğu risaleydi.

Sinvar’ın tespihi ve zikirmatiği ile birlikte her gün Peygamberimizin zikirlerini tekrarladığı, şehadetiyle birlikte ortaya çıktı.

CEP TELEFONU YOK

Gazze'de siyasi ve askeri kadroyla iletişimini şifreli yazışmalarla gerçekleştirdiği daha öne ifade edilen Yahya Sinvar'ın cep telefonu kullanmadığı bir kez daha teyit edildi. Şehit Sinvar'ın üzerindeki eşyalar arasında herhangi bir cep telefonu, telsiz veya çağrı cihazına rastlanmadı.

DİNİM İÇİN ÖLMEKTEN KORKMUYORUM

Sinvar, yüksek hitabet gücüyle gerçekleştirdiği konuşmalarının bir tanesinde “Allah yolunda dinim, vatanım ve mukaddesatım için ölmekten korkmuyorum. Canımız ve kanımız en küçük şehidimizden değerli değildir.” demişti.

 

Yahya Sinvar kimdir?Yahya Sinvar kimdir?

Hamas lideri Sinvar şehit edildi! İşte Sinvar'ın bilinmeyenleriHamas lideri Yahya Sinvar'ın bilinmeyenleri

 
KAYNAK : Haber7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • osmanlı torunu 1 saat önce Şikayet Et
    Ranbim şehadetini kabul etsin. Kıskanılacak bir ölüm.
    Cevapla
  • Abdurrahim 1 saat önce Şikayet Et
    Peygamberimiz s.a.v cennette karşılayacak inşallah. Hz Hamza ve diğer şehitler ile birlikte ağırlanacak..
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah. Peygamberimize komşu eylesin.
    Cevapla
  • Ömer Bey 1 saat önce Şikayet Et
    Allah rahmet etsin, mekanı Cennet olsun.
    Cevapla
  • zaza 1 saat önce Şikayet Et
    RABBİM Şehadetini Kabul eyleyip Hak yolunda bizleride cocuklarımızlada cihad ERİ EYLEYİP Muzaffer eyleyip Şehadeti Nasip Eylesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR