Putin'den BRICS açıklaması: G7'yi geride bıraktık, fark daha da açılacak
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BRICS'in üye ülkelerin refahını yükseltmeyi hedeflediğini belirterek, "BRICS'in faaliyetleri kimseye karşı değildir." dedi.
ABONE OLRusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkent Moskova'da düzenlenen BRICS İş Forumu'nda konuştu.
"G7'YLE FARK DAHA DA AÇILACAK"
BRICS ülkelerinin küresel ekonomideki payının arttığını vurgulayan Putin, "Örneğin, 1992'de G7 ülkelerinin payı yüzde 45,5 iken BRICS ülkelerinin payı yüzde 16,7 düzeyindeydi. Şimdi nasıl? 2023'te birliğimizin payı yüzde 37,4 iken G7'nin payı yüzde 29,3'e geriledi. Söz konusu fark daha da açılacak ve bu kaçınılmazdır." diye konuştu.
"PARÇAMIZ OLAN ÜLKELER KÜRESEL EKONOMİNİN İTİCİ GÜCÜDÜR"
Putin, BRICS'in küresel ekonomideki öneminin gelecek yıllarda artmaya devam edeceğini belirterek, "Birliğimizin parçası olan ülkeler küresel ekonomideki büyümenin itici güçleridir." dedi.
"BÜYÜME ORANI G7'Yİ İKİYE KATLADI"
Küresel ekonomideki büyümenin yüzde 40'tan fazlasının BRICS ekonomilerinden geldiğinin altını çizen Putin, "Bu yılın sonuçlarına göre BRICS'in ortalama ekonomik büyüme oranı yüzde 4 seviyesinde tahmin ediliyor. Bu, hem G7 ülkelerindeki oranlardan, orada sadece yüzde 1,7, hem de küresel oranlardan daha yüksek." yorumunu yaptı.
"BRICS ÜLKELERİ PAZARA HAKİM DURUMDA"
BRICS ülkelerinden şirketlerin çok sayıda pazarda hakim konuma geldiklerini hatırlatan Putin, "BRICS'in faaliyetleri kimseye karşı değildir. BRICS, ülkelerimizin ve halklarımızın sürdürülebilir kalkınması ve refahını kapsayan ortak bir hedefe ulaşmayı amaçlamaktadır." dedi.
-
Tiz borozan 1 ay önce Şikayet EtKesin ba$ka ülkelere kar$i degildir´unutmayalim avrupa birigilde ba$ka ülkelere kar$i degildi´Noda degildi ama bu böyle olmadi bu Nato avrupanin amerikan tarafindan uzakdan kumadali oyauncagi olmu$dur´tabiki BRICS daha ba$langicda 50 veya 70 sene ne olacagi belli degil ama ne olursa olsun kesin AVRUPA ZIHNIYETINDE COK CK DAHA IYIDIR..Beğen
-
HIDIR BUDUR 1 ay önce Şikayet EtOrta Asya da Rusya ve Çin liderliğinde kurulan iki savunma ittifakı; Şanghay İşbirliği Örgütü ve Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü. Pentagon’u bu bölgeye sokmayacak güce sahip. Bu durumda geriye Çin’i kuşatmak için iki seçenek kalıyor: 1) Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in devrilmesi, 2) Orta Asya bölgesinin enerji geçişine izin vermeyecek şekilde etnik ve mezhep temelinde kaosBeğen Toplam 1 beğeni