Teknoloji devinde kriz: "Ya dönün ya istifa edin"

Amerikan teknoloji devi Amazon, uzaktan çalışmayı sonlandırıp ofise dönüşü zorunlu kıldı. Amazon'un üst düzey yöneticilerinden biri, şirketin haftada beş gün ofisten çalışma politikasını beğenmeyen çalışanlarının istifa etmesini önerdi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.10.2024 23:40 GÜNCELLEME 20.10.2024 01:32 DÜNYA
Teknoloji devinde kriz: "Ya dönün ya istifa edin"
Teknoloji devinde kriz: "Ya dönün ya istifa edin"

Amerikan teknoloji devi Amazon Web Services, uzaktan çalışmayı sonlandırıp ofise dönüşü zorunlu kılıyor. Teknoloji şirketinin bulut bilişim bölümünün başkanı, şirket içi bir toplantıda, çalışanların değişimi desteklememeleri halinde başka yerde iş arayabileceklerini söyledi .

Amazon Web Services (AWS) biriminin CEO'su Matt Garman, istisnai durumları olanlar hariç olmak üzere 2 Ocak'tan itibaren tüm ofis çalışanların ofise dönme politikasının çalışanların onda dokuzu tarafından desteklendiğini söyledi.

"BAŞKA ŞİRKETLER DE VAR"

Ofise dönmekten memnun olmayan herkesin ayrılması gerektiğini belirten Garman "Bu ortamda iyi çalışamayan ve çalışmak istemeyen insanlar varsa bu sorun değil, başka şirketler de var" dedi.

ÇALIŞANLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Açıklamasının kötü niyetli olmadığını savunan Garman, yüz yüze çalışmanın yenilik yapma kabiliyetlerini artırdığını ve bu ortamın sanal olarak sağlanamadığını söyledi.

Amazon çalışanları ise ofise dönme kararına tepki gösterdi. Çalışanlar evden veya hibrit çalışırken ofiste oldukları kadar üretken olduklarını söyledi. Ayrıca kararın aileler ve bakıcılar üzerinde ekstra baskı yarattığı da belirtildi.

Şu anda haftada üç gün ofisten çalışılan Amazon'da yeni çalışma politikası, Amazon'un CEO'su Andrew Jassy tarafından eylül ayında çalışanlara yazdığı bir notta duyuruldu.

Notta "Covid'in başlangıcından önce olduğu gibi ofiste olmaya karar verdik. Son beş yıla baktığımızda, ofiste birlikte olmanın avantajlarının önemli olduğuna inanmaya devam ediyoruz" denildi.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR