İsrail'de darbe! Tugay komutanları öldürüldü!

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), 401. Zırhlı Tugay Komutanı Albay Ehsan Daqsa'nın Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki çatışmalar sırasında öldürüldüğünü duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 21.10.2024 07:28 GÜNCELLEME 21.10.2024 08:55 DÜNYA
İsrail'de darbe! Tugay komutanları öldürüldü!
İsrail'de darbe! Tugay komutanları öldürüldü!

Filistin’e yönelik saldırılarını sürdüren İsrail, Gazze’de büyük bir darbe yedi. İsrail Savunma Kuvvetleri’nden (IDF) yapılan açıklamada, 401. Zırhlı Tugay Komutanı Albay Ehsan Daqsa'nın (41) Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki çatışmalar sırasında öldürüldüğü bildirildi. “Cibaliye'deki operasyonlar sırasında Daqsa'nın tankı ve başka bir tank patlayıcılarla hedef alındı” denilen açıklamada, Daqsa'nın öldüğü sırada tankın dışında olduğu kaydedildi. Olayda 2 subayın ise yaralandığı belirtildi.

HERZOG: İSRAİL İÇİN BİR KAYIP

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada Daqsa için “cesur bir komutan, cesur bir subay ve tüm enerjisini ülkenin güvenliği için kullanan adam" ifadelerini kullandı.

Daqsa ile Hamas'ın Refah Tugayı’nı dağıtma görevi sırasında askerlerine liderlik ederken tanıştığını ifade eden Gallant, “Bu görevde de yaratıcılık ve azim gösterdi. Tüm görevlerde böyle davrandı, ancak maalesef savaşta hayatını kaybetti" dedi. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog da Daqsa'nın ölümünün “İsrail ve tüm İsrail toplumu için bir kayıp olduğunu." söyledi.

KASSAM TUGAYLARI AÇIKLAMA YAPTI

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları’ndan yapılan son açıklamada İsrail’e ait bir Merkava tankının Yassin 105 füzesiyle, bir Namer zırhlı personel taşıyıcının ise Tandem füzesiyle vurulduğu bildirilmişti. Saldıların araçlardaki personelde “kayıplara neden olduğu" belirtilmişti.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • Siyonist düşmanı 3 saat önce Şikayet Et
    Ateşleri bol olsun
    Cevapla
  • Misafir 3 saat önce Şikayet Et
    Çpk az yetersiz inşaallah toptan gebertecekler sizi. Allahın yardımıyla
    Cevapla
  • Cemal 3 saat önce Şikayet Et
    Maşallah
    Cevapla
  • Misafir 3 saat önce Şikayet Et
    inşallah sayıları artar Zafer eninde sonunda islamındır. Nerde Müslümanlar. Bu katil sürüsüne bir dur deyin.Suduarabistan rejimi yıkılmadıkca orta doğuya rahat yok
    Cevapla
  • Misafir 3 saat önce Şikayet Et
    geberdi ateşi bol olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR