Kremlin duyurdu! Erdoğan-Putin zirvesinde tarih belli oldu

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 23 Ekim'de Rusya'nın Kazan kentinde düzenlenecek BRICS zirvesinde bir araya geleceğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.10.2024 20:33 GÜNCELLEME 21.10.2024 22:32 DÜNYA
Kremlin duyurdu! Erdoğan-Putin zirvesinde tarih belli oldu
Kremlin duyurdu! Erdoğan-Putin zirvesinde tarih belli oldu

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 23 Ekim Çarşamba günü BRICS Zirvesi'nin düzenlendiği Kazan kentinde bir araya geleceğini bildirdi.

Uşakov, BRICS Zirvesi öncesinde düzenlediği basın toplantısında Rusya ve Türkiye liderlerinin görüşeceği tarihi de verdi. Programa göre Putin ve Erdoğan, 23 Ekim Çarşamba günü BRICS Zirvesi'nin düzenlendiği Kazan kentinde bir araya gelecek.

GÜNDEM TÜRKİYE'DE DOĞALGAZ MERKEZİNİN KURULMASI

Diğer yandan Rusya Devlet Başkanlığı basın servisi, Putin ve Erdoğan'ın Kazan'da yapacağı görüşmede Türkiye'de doğalgaz merkezinin kurulması ile ilgili projeyi görüşecek.

Yuri Uşakov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in BRICS Zirvesi sırasında Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed, Laos Devlet Başkanı Thongloun Sisoulith, Moritanya Devlet Başkanı Mohamed Ould Ghazwani, Vietnam Başbakanı Pham Minh Trinh ve Bolivya Devlet Başkanı Luis Arce ile de görüşme yapmayı planladığını belirtti. Uşakov, zirvede 22’si üst düzey olmak üzere 36 ülkenin temsil edileceğini sözlerine ekledi.

KAYNAK : Haber7
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Misafir 6 saat önce Şikayet Et
    Putin suriyede ayak altında dolanma! Ortada kalırsın.!
    Cevapla
  • Zeki ilgenci 6 saat önce Şikayet Et
    Bem kremlinin verfigi habere degil zeki ilgenin vereceği habere vakarim. O sasirmaz. Darbe olduğunu da reise o haber vermisti istihbarat teskilatlari uyurken.
    Cevapla
  • Uğur 7 saat önce Şikayet Et
    ABD ve AB yine bir şeyler üretir bu görüşmeyi dolaylı yoldan engeller (mesela İran ve İsrail Suriye'de birbirlerine göstermelik iki füze atarlar ortalığı karıştırırlar)
    Cevapla
  • misafir 7 saat önce Şikayet Et
    Savaşlar durulsun fünya Amerikanın ve yahufiketin keyfine kaldı hristiyan ve Orta Asya uykuda mı neden büyün dünya bunlara ciddi ytepki verip engellemiyor insanları delirtti yok ettiler bu ne çingenler hısızlarmuş katiller
    Cevapla
  • Misafir 7 saat önce Şikayet Et
    maşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR