İşte FETÖ'de kavgaya sebep olan mal varlığı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölmesi ile örgüt içinde alttan alta devam eden kavgalar gözler önüne serilmeye başlandı. Örgütün mal varlığının büyüklüğü, liderlik çekişmesinin nedenini bir kez daha ortaya koydu.

ABONE OL
GİRİŞ 22.10.2024 12:02 GÜNCELLEME 22.10.2024 12:22 DÜNYA
İşte FETÖ'de kavgaya sebep olan mal varlığı
İşte FETÖ'de kavgaya sebep olan mal varlığı

Örgütün üst yönetiminde yer alan her isim sıcak paranın kontrolünün kendisinde olmasını istiyor. Bulundukları ülkelerde rahat yaşamlarını sürdürmek, zenginliklerine devam etmek için toplanan yardım paralarına ihtiyaçları var.

Örgüt içinde mal varlığı ile eleştiri konusu olanlardan biri de “Uzun Cevdet” lakaplı F. Gülen’in kara kutusu olan Cevdet Türkyolu. Zenginleşmesi ile örgüt içinde de dikkat çeken Cevdet Türkyolu’nun mal varlığı çok çarpıcı.Cevdet Türkyolu

'UZUN CEVDET'İN UZUN MAL VARLIĞI

F. Gülen’in ölmeden önceki son ikamet ettiği 260 Kennel Road Saylorsburg PA 18353 adresinde bulunan bir milyon dolar değerindeki evi  Cevdet Türkyolu, 10 Haziran 2023 yılında yaklaşık 840 bin dolara satın aldı.

2003 – 2013 yılları arasında toplam 17 adet “tapu satış” işlemi gerçekleştirdi. 2012 – 2014 yılları arasında örgüte bağlı kişilerin kurduğu Kaynak Holding bünyesindeki “nt şirketi”ndeki hissesini değerinden fazla bir meblağa 4 milyon doları aşan bir fiyata satarak Kaynak Holding’i zarara uğrattı. Ayrıca, Kaynak Holding’ten elden kayda alınmayan milyon dolarlar da aldı.

BANK ASYA'DAN 1 MİLYON DOLARLIK KREDİ

“Hizmete çalışıyor” adı altında “hizmet”i zarara uğratmaktan çekinmeyen Cevdet Türkyolu,  Bank Asya’nın zarara uğratılmasında da bir role sahip. Bank Asya’nın Katarlılara satılacağı haberlerinin çıkması üzerine bankanın hisse fiyatının 75 kuruşa kadar gerilemesini fırsata çeviren Cevdet Türkyolu, 1 milyon lot alarak hem bankayı zarara uğrattı hem de parasına para kattı.

Bank Asya’yı zarara uğratması bununla da sınırlı değil. ABD’de kurulan ve faaliyet gösteren “Amish Farmers Market LLC” adlı şirketin kurucu ortağı olan Cevdet Türkyolu, Bank Asya’dan şirket üzerine toplam hacmi 1 milyon doları bulan kredi de kullandı.

Cevdet Türkyolu’nun 2013 yılından sonra borsa yatırımlarına ağırlık verdiği biliniyor. Malvarlığının kaynağını ailesinin Adapazarı’ndaki arazileri olarak gösteren Cevdet Türkyolu’nun ABD’de de onlarca gayrimenkulü bulunuyor. Üstelik bu gayrimenkullerin ederi Adapazarı’ndaki arazilerin ederinden daha yüksek.

KAYNAK : Haber7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 37 TÜMÜ
  • Fettah Adıgüzel 1 saat önce Şikayet Et
    Fetö’cülerin tüm mal varlıklarına ivedilikle el konulması zorunlu hale gelmiştir
    Cevapla
  • Bayram Ali 2 saat önce Şikayet Et
    Fetö'nün parası marası yok, milli servetimizin CİA eline geçmesine sadece taşeronluk yaptı. Ehh sadık kalmaları için de biraz kemik yalamalarına müsade edildi
    Cevapla
  • cabbar 2 saat önce Şikayet Et
    gidip bunları tek tek temizleyip mal varlığına el koyacaksın devletin malını gaspeden vatandaşın parasını din tüccarlığı ile dolandıran insanları tek tek sarı torbaya sokmak lazım ibreti alem için
    Cevapla
  • Zaloglu 2 saat önce Şikayet Et
    El koyun mal varlıklarına acimayin sahte muslumanlara
    Cevapla
  • feraset 3 saat önce Şikayet Et
    Aziz milletten himmet adlı altında toplanan ve bir kısmını da tehdit şantaj yolu ile elde ettikleri paralar kimlerin cebinde Devletimiz güçlüdür Aziz milletimizin alın teri bu teröristlere bırakılmamalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR