Mısır ve Suudi Arabistan'dan İran'a sürpriz teklif

İran, Mısır ve Suudi Arabistan'ın Kızıldeniz'de ortak tatbikat yapılması için talepte bulunduğunu duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 23.10.2024 10:50 GÜNCELLEME 23.10.2024 11:03 DÜNYA
Mısır ve Suudi Arabistan'dan İran'a sürpriz teklif
Mısır ve Suudi Arabistan'dan İran'a sürpriz teklif

İran Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı Şehram İrani yaptığı açıklamada, "Suudi Arabistan, Kızıldeniz'de ortak askeri tatbikat yapmamız için talepte bulundu. Ayrıca her iki ülke de birbirlerini limanlarına davet etti." dedi.

Tatbikatın detaylarına ilişkin bilgi veren İrani, "Her iki ülkenin de önerisi, tatbikatın sadece ikili bir tatbikatla sınırlı kalmayıp, diğer ülkelerin de katılımıyla genişletilmesi. Bu konuda iki ülkenin heyetleri tatbikatın detaylarını görüşmek üzere temaslarını sürdürüyor." ifadelerini kullandı.

KAYNAK : İHA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • Ercan 4 saat önce Şikayet Et
    Ben artık şu ihtimali de düşünüyorum. Bilinçli şekilde İran karşıtlığını güçlendirmeye çalışan da var. Bu çaba sadece siyonizme hizmettir. İran'ın geçmişte hatta günümüzde dahi olumsuz eylemleri olmuş olmasına rağmen her iki tarafın aleyhine olan siyonistlerin emeline hizmet edecek şekilde karşılıklı zıtlaşmadır. Bunun yerine uzlaşıp anlaşmak gerekir
    Cevapla
  • Misafir 6 saat önce Şikayet Et
    İran tam bir şeytan fitne fesattır. onların içinde olduğu oluşumdan hayır gelmez.
    Cevapla
  • Musa 6 saat önce Şikayet Et
    Biz de katılalım , ortak düşman İsraile diş göstermek gerek. PAkistan da nükleer füzeli gemisiyle gelsin katılsın. HOdri meydan İTler.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR