Almanya’dan UNIFIL saldırılarına tepki! İsrail’in Lübnan faaliyetlerine işaret etti

İsrail'in BM Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) askerlerine yönelik kasıtlı saldırı ve sınırlamalarına dikkat çeken Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, yaşananların uluslararası insancıl hukukun ihlali olduğunu vurguladı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.10.2024 14:26 GÜNCELLEME 23.10.2024 14:26 DÜNYA
Almanya’dan UNIFIL saldırılarına tepki! İsrail’in Lübnan faaliyetlerine işaret etti
Almanya’dan UNIFIL saldırılarına tepki! İsrail’in Lübnan faaliyetlerine işaret etti

Annalena Baerbock, Lübnan'ın başkenti Beyrut'u ziyaretinde yaptığı açıklamada, İsrail'in UNIFIL askerlerine yaptığı saldırılar hakkında, "BM Barış Gücü askerlerine yönelik her türlü kasıtlı saldırı, uluslararası insancıl hukukun ihlalidir." dedi.

"SİYASİ BİR ÇÖZÜM İÇİN ONLARA İHTİYACIMIZ VAR"

UNIFIL askerlerine desteklerini yineleyerek "Çatışmaya siyasi bir çözüm bulunması için onlara ihtiyaç var." diyen Baerbock, İsrail'in operasyonlarını meşru müdafaa ve uluslararası insancıl hukukun sınırları içerisinde yürütmesi, masum sivillerin hayatlarını koruması gerektiğini vurguladı.

Lübnan'daki insani durumun her geçen gün daha vahim bir hal aldığına işaret eden Baerbock, "Yüz binlerce insan son kalan eşyalarıyla birlikte kaçıyor, çocuklar ebeveynlerinden ayrılıyor, hastaneler kapasitelerinin sınırında çalışıyor. Lübnan çöküşün eşiğinde." ifadelerini kullandı.

DİPLOMATİK ÇÖZÜM ÜZERİNDE ÇALIŞILMALI 

ABD, Avrupa ve Arap dünyasındaki partnerleriyle hem İsrail'in hem de Lübnan'ın meşru güvenlik çıkarlarını koruyan uygulanabilir bir diplomatik çözüm üzerinde çalışılması gerektiğini kaydeden Baerbock, şunları söyledi:

"Ülkenin tamamen istikrarsızlaştırılması, Orta Doğu'daki tüm devletler arasında dini çeşitliliği en fazla olan toplum ve aynı zamanda tüm bölge için ölümcül olacaktır. Barışın anahtarı 1701 sayılı BM kararının tam olarak uygulanmasında yatmaktadır ve Lübnan silahlı kuvvetleri de burada önemli bir rol oynamaktadır. Beyrut'ta ve ardından Paris'teki Lübnan konferansında yapacağım görüşmelerde, bu zorlu yolda nasıl ilerleme kaydedebileceğimizi ve aynı zamanda insani acıların hafifletilmesine nasıl yardımcı olabileceğimizi araştırmak istiyorum."

KAYNAK : AA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Haber editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

YORUMLAR 2
  • Misafir 3 saat önce Şikayet Et
    yok canım sizinkiler yapmaz öyle birşey onlar masum ve kendilerini savunma hakları ve öldürme hakları var.
    Cevapla
  • nasri 4 saat önce Şikayet Et
    Bunu sen değil , insan olan biri söylemeli...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR