Venezuela, Meksika, Kolombiya ve Küba'dan Türkiye'ye destek

Venezuela, Meksika, Kolombiya ve Küba, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısını kınayarak, başsağlığı diledi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.10.2024 06:49 GÜNCELLEME 24.10.2024 06:49 DÜNYA
Venezuela, Meksika, Kolombiya ve Küba'dan Türkiye'ye destek
Venezuela, Meksika, Kolombiya ve Küba'dan Türkiye'ye destek

Venezuela hükümeti, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada terör saldırısını şiddetle kınadı. "Venezuela, kardeş Türkiye halkının huzurunu bozmak amacıyla gerçekleştirilen bu saldırının cezasız kalmaması için Türk hükümetine desteğini teyit ediyor." ifadesine yer verildi.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilenen açıklamada, "Venezuela hükümeti, terörizmi ve sivil halk arasında korku ve endişe yaratmayı amaçlayan her türlü şiddet eylemini kararlılıkla reddettiğini bir kez daha vurguluyor." denildi.

Meksika Dışişleri Bakanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada da TUSAŞ'a yapılan terör saldırısının kınandığı bildirildi.

Meksika'nın, uluslararası barış ve güvenliği tehdit eden her türlü şiddet eylemini kınadığı vurgulanan açıklamada, "TUSAŞ'ta meydana gelen saldırıda hayatını kaybedenler için Türkiye halkına ve hükümetine taziyelerimizi sunar, yaralılara ise acil şifalar dileriz." ifadesine yer verildi.

Kolombiya Dışişleri Bakanlığının X platformundan yapılan açıklamada, TUSAŞ'a düzenlenen "alçakça" saldırı şiddetle kınandı. Açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifa dileğinde bulunuldu.

Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez, sosyal medya platformu X'teki paylaşımında, "Küba, Ankara'daki terör saldırısını şiddetle kınıyor ve Türkiye halkıyla dayanışma içindedir. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dilerim." ifadesini kullandı.

KAYNAK : AA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • türk insan 55 dakika önce Şikayet Et
    vallah onu bunu bilmem bu iş abd yaptırmıştır ve kesinlikle incirlik ve kürecikten çıkartılmalıdır ülkemize müttefik diye geçinen abd pkk oyun oynasın diyemi verdi okadar silahı bizim iyi olmamızı istemiyorlar
    Cevapla
  • Mahmut 55 dakika önce Şikayet Et
    Eyy müslüman ülkeler bu terör bir gün sizide vuracak şimdi türünde oturuyorsunuz böyle devam etmez bakalım o zaman ne yapacaksınız
    Cevapla
  • Ertan 1 saat önce Şikayet Et
    Bu kadarmı. Dünya düşman olmuş bize.
    Cevapla
  • kamala 1 saat önce Şikayet Et
    Bu devletlere tüm silahlar verilerek desdeklenmeli.
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    mit in gozunden nasil kacti buuu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR