Tropik Fırtına yıktı geçti! Trami, Filipinler'i esir aldı!

Trami Tropik Fırtınası Filipinler'in kuzeydoğusunu etkisi altına aldı. Yaşanan tropik fırtınanın sebep olduğu yağış, seller ve toprak kaymaları nedeniyle 24 kişi yaşamını yitirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.10.2024 11:48 GÜNCELLEME 24.10.2024 11:48 DÜNYA
Tropik Fırtına yıktı geçti! Trami, Filipinler'i esir aldı!
Tropik Fırtına yıktı geçti! Trami, Filipinler'i esir aldı!

Filipinler'in kuzeydoğusunda etkili Trami Tropik Fırtınası'nın yol açtığı yağış, seller ve toprak kaymaları sonucu 24 kişi hayatını kaybetti.

Filipinler basınındaki haberlere göre, fırtına sonucu yağış, seller ve toprak kaymaları, ülkenin kuzeydoğusundaki çeşitli eyaletlerde hayatı olumsuz etkiledi.

24 CAN KAYBI

Yetkililer, en çok etkilenen Bicol bölgesinde ve yakınlardaki Quezon eyaletinde çoğu boğulma sonucu olmak üzere en az 24 kişinin öldüğünü açıkladı.

Seller ve toprak kaymaları nedeniyle kasabalara ve köylere ulaşmanın zorluğuna dikkati çeken yetkililer, ölü sayısının artmasının beklendiğini bildirdi.

VATANDAŞLAR MAHSUR KALDI

Sel sebebiyle çok sayıda araç yollarda sürüklenirken, vatandaşlar da evlerin çatılarında mahsur kaldı.

Yetkililer, Luzon Adası'nda okullar ve hükümet binalarının 2 gün kapalı kalacağını duyurdu.

2 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ ETKİLENDİ

Hükümet, evlerinden olan ve daha güvenli bir yerde barınan 75 bin 400 köylü de dahil 2 milyondan fazla kişinin fırtınadan etkilendiğini duyurdu.

Her yıl ortalama 20 fırtına ve tayfunun meydana geldiği Filipinler'de, 2013'teki Haiyan Tayfunu nedeniyle 7 bin 300'den fazla kişi yaşamını yitirmiş ve büyük yıkım yaşanmıştı.

KAYNAK : AA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Haber editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR