Savaş kızışıyor! İran'dan önce davrandılar! İsrail'i vuracağını duyurdu!

İsrail'in İran'a yaptığı saldırının ardından Lübnan'daki İran destekli Hizbullah güçleri, İsrail'e misilleme yapmak için hazırlanıyor. Hizbullah, İsrail’in kuzeyindeki sivillere bulundukları bölgeyi derhal terk etmeleri çağrısında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 27.10.2024 06:13 GÜNCELLEME 27.10.2024 09:59 DÜNYA
Savaş kızışıyor! İran'dan önce davrandılar! İsrail'i vuracağını duyurdu!
Savaş kızışıyor! İran'dan önce davrandılar! İsrail'i vuracağını duyurdu!

İşgalci İsrail'in İran'a misilleme saldırısı gece yarısı gerçekleşti. İsrail, savaş uçakları ile İran'daki askeri hedefleri vurdu. 3.5 saat süren 3 aşamalı hava saldırısının ardından, İran intikam mesajları verdi. Tahran'a yapılan saldırının ardından Lübnan'daki İran destekli Hizbullah güçleri, İsrail'i vuracağını duyurdu.

HİZBULLAH'TAN ACİL TAHLİYE ÇAĞRISI

Hizbullah güçleri, İsrail'in kuzeyindeki 25 bölgenin derhal tahliye etmesi için çağrı yaptı. Hizbullah, İsrail askerlerinin orada konuşlandığı için meşru hedef haline geldiğini söyledi.

Açıklamada, "videoda adı geçen yerleşim yerlerinin sakinlerine" seslenilerek "Bu bölgeleri derhal tahliye etmeniz rica olunur. Yerleşimleriniz, Lübnan'a saldıran düşman askeri kuvvetleri için bir konuşlanma yeri haline geldi. Dolayısıyla İslami Direniş'in de hava ve füze gücü için meşru askeri hedef haline geldiler." ifadelerine yer verildi. ​​​​​​​

HİZBULLAH, 5 ASKERİ ÜS VE 6 İŞGAL BİRİMİNİ VURDU

Öte yandan Hizbullah, İsrail'in kuzey ve orta kesimlerinde 5 askeri üs ve 6 işgal birimini füzelerle hedef aldığını açıkladı.

Ayrıca, İsrail'in kuzeyinde ve Lübnan'ın güneyinde İsrail askerlerinin toplandığı 5 yerin Hizbullah tarafından hedef alındığı kaydedildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 92 TÜMÜ
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    israilin yok oluşu kara harekatı ile olacaktır.uyan ey ümmeti muhammed....
    Cevapla
  • ERCAN 1 saat önce Şikayet Et
    sedat doğru diyon da onlar binlerce kişiyi katleder hastaneleri dahi vururlar ABD ve batı sus pus olur ama sivillere çağrı yapmadan saldırsa HİZBULLAH katliam yapıyor diye kefereler kudurur. Yine de haber vermeden süpriz saldırı yapmalı gerçi hain casuslar zaten haber verir saldırı olacağını HİZBULLAHIN içinde casus vardır ya
    Cevapla
  • Net 1 saat önce Şikayet Et
    Ne zaman vuracaklarını söylemiyorlar, nereyi vuracaklarını söylüyorlar. Bu hem sivillerde panik yaratır, hem de sivil ölümü halinde,uluslararası alanda tepkiyi azaltır. İsrail askerleri ise zaten üsleri bırakıp gidemez. Yani vurulacak yerlerin haber verilmesi doğru bir yoldur..
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Allah sizden razı oldun ama sivil asker fark etmez hepsini gebertin
    Cevapla
  • Erdoğan 2 saat önce Şikayet Et
    israile karadan 4 bir koldan girilse kaçacak delik ararlar .bunu neden yapmıyor lar ..israil de hava gücü var gerisi tısss
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR