Lübnan, İsrail'İ BMGK'ya şikayet etti

Lübnan, sivillere, gazetecilere ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları nedeniyle İsrail'i, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) şikayet etti.

ABONE OL
GİRİŞ 28.10.2024 18:33 GÜNCELLEME 28.10.2024 18:50 DÜNYA
Lübnan, İsrail'İ BMGK'ya şikayet etti
Lübnan, İsrail'İ BMGK'ya şikayet etti

Lübnan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Lübnan'ın BM Temsilciliğinin Enformasyon Bakanlığı ile koordineli olarak konuyla ilgili çalışma yürüttüğü aktarıldı.

Bu çerçevede, İsrail'in Beyrut'taki Evzai bölgesi ile ülkenin güneyindeki Hasbiya'da gazetecileri ve medya tesislerini hedef alan, Visam Kasım ve Gassan Neccar isimli kameramanlar ile yayın mühendisi Muhammed Rida'nın ölmesine, bazı gazeteci ve kameramanların yaralanmasına yol açan saldırıları hakkında BMGK'ya şikayette bulunulduğu aktarılan açıklamada, İsrail'in medyayı mükerreren hedef almasının özgür gazeteciliğin temellerini baltaladığı, bunun "İsrail'in sorumlu tutulmasını ve cezalandırılmasını gerektiren bir savaş suçu" olduğu vurgulandı.

"Gazetecilere yönelik saldırılar, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını takip eden tüm gazetecileri terörize etme ve sindirme girişimidir." denilen açıklamada, BMGK'ya üye ülkelere, "Lübnan'da derhal ateşkes sağlamaya, İsrail'in Lübnan'a ve gazeteciler ile sağlık görevlileri de dahil halkına yönelik devam eden saldırılarını durdurmaya yönelik etkili adımlar atma" çağrısı yapıldı.

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • AHMET ADIBELİ 1 saat önce Şikayet Et
    Amerikasiz BM yok hükmünde amerika isterse BM var istemese BM yok
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR