ABD'den Suriye'de hava saldırısı! Esad ve Rusya detayı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), "eski rejim (Esad) ve Rusya kontrolündeki bölgelerin hedef alındığı" hava saldırılarında 12 DEAŞ üyesinin öldürüldüğünü bildirdi. Kurilla, "DEAŞ'ın yeniden yapılanmasına izin vermeyecek." dedi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 17.12.2024 10:33 GÜNCELLEME 17.12.2024 11:00 DÜNYA
ABD'den Suriye'de hava saldırısı! Esad ve Rusya detayı
ABD'den Suriye'de hava saldırısı! Esad ve Rusya detayı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye'de düzenlenen hava saldırıları sonucunda 12 DEAŞ üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

CENTCOM'un açıklamasında, saldırıda "eski rejim (Esad) ve Rusya kontrolündeki bölgelerin hedef alındığı" belirtildi.

Saldırıda, "sivil kayıplara dair herhangi bir işaret bulunmadığı" kaydedilirken, CENTCOM Komutanı General Michael Erik Kurilla, şu ifadeleri kullandı:

"Bölgedeki müttefikler ve ortaklarla birlikte çalışan CENTCOM, DEAŞ'ın yeniden yapılanmasına ve Suriye'deki mevcut durumdan faydalanmasına izin vermeyecek."

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    he ya inandık ne kadarda da sahici gibi yalancılar.
    Cevapla
  • Vahdet 1 yıl önce Şikayet Et
    Ortadogu Afrikayi Islam Ulkelerini Hep Kendi Kurduklari Yalanlarla Kandırıyorlar Yok işid Yok Deas Deasta sensin Allah Planlarınızı El veya Gec Bozacak ALLAHIN Vadi Haktir Zalim Kafirler Yok Olacagi Muhakaktir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle