Son dakika: Almanya'da noel pazarına korkunç saldırı! Ölü ve yaralılar var

Son dakika haberi... Almanya'nın Magdeburg kentinde bir kişinin Noel pazarındaki kalabalığın üzerine araç sürerek düzenlediği saldırıda en az 2 kişi öldü, 80 kişi de yaralandı. Saldırganın kimliği de belli oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 21.12.2024 02:20 GÜNCELLEME 21.12.2024 09:53 DÜNYA
Son dakika: Almanya'da noel pazarına korkunç saldırı! Ölü ve yaralılar var
Son dakika: Almanya'da noel pazarına korkunç saldırı! Ölü ve yaralılar var

SON DAKİKA ALMANYA HABERİ: Almanya'nın Magdeburg kentinde kimliği belirsiz bir kişinin Noel pazarındaki kalabalığın üzerine araç sürerek saldırı düzenledi.

ARAÇLA İNSANLARIN ARASINA DALDI

Hükûmet yetkilileri olayın bir saldırı olduğunu doğruladı. Saldırıda en az 2 kişi hayatını kaybederken 80'den fazla yaralı olduğu bildirildi.  Ulusal basında yer alan haberlere göre, saldırgan, Noel pazarında en az 400 metre boyunca BMW marka bir aracı kalabalığın üzerine sürdü.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Welt gazetesi de polise dayandırdığı haberinde saldırganın 1974 doğumlu Suudi Arabistan vatandaşı olduğunu ve gözaltına alındığını belirtti.

Olayın ardından Noel pazarı kapatılırken, insanlardan şehir merkezini terk etmeleri istendi.

Saldırı, Elbe Nehri'nin yakınındaki Magdeburg Belediye binasının yanında kurulan Noel pazarında yaşandı.

OLAF SCHOLZ VE STEİNMEİER'DEN İLK AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, yaptığı yazılı açıklamada, "Huzurlu bir Noel beklentisi Magdeburg'dan gelen haberlerle aniden kesintiye uğradı. Bu korkunç suçun tüm arka planı henüz açıklığa kavuşmuş değil. Düşüncelerim kurbanlar ve aileleriyle. Tüm acil servislere çabaları için teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Noel pazarındaki saldırı olayıyla ilgili resmi X hesabından açıklama yaptı. Gelen haberlerin son derece üzücü olduğunu belirten Scholz, "Dünya, giderek daha çalkantılı bir yer haline geliyor. Avrupalılar olarak kendi güvenliğimize ve savunmamıza yatırım yapmalıyız. Acil servisler yaralılarla ilgilenmek ve hayat kurtarmak için ellerinden gelen her şeyi yapıyor. Tüm düşüncelerimiz kurbanlar ve aileleriyle. Güvenlik makamları olayın arka planını açıklığa kavuşturacaktır." ​ dedi.

TÜRKİYE, ALMANYA'DAKİ SALDIRIYI ŞİDDETLE KINADI

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Noel pazarındaki saldırı nedeniyle Almanya'ya taziye dileklerini iletti. Bakanlıktan yapılan açıklamada saldırının şiddetle kınandı.

Açıklamada, "Almanya'nın Magdeburg kentinde bir Noel pazarında yaşanan ve ilk belirlemelere göre kasıtlı bir saldırı olan hadiseden dolayı derin üzüntü duyuyoruz.

Yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Şiddetle kınadığımız bu saldırının nedeninin bir an önce aydınlatılmasını ve muhtemel faillerinin adalet önünde hesap vermesini ümit ediyoruz. Bu acı gününde Almanya'nın yanında olduğumuzu vurguluyoruz." ifadelerine yer verildi.

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA: KINIYORUZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Almanya'nın Magdeburg kentinde bir Noel pazarını hedef alan saldırıyı şiddetle kınıyoruz." dedi.

KAYNAK : Haber7, AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 285 TÜMÜ
  • zorto 1 yıl önce Şikayet Et
    bu siyasetciler kinamaktan baska birsey bilmiyor
    Cevapla
  • Gültepeli Bjk 1 yıl önce Şikayet Et
    iyii haberler gelmeye başladı avrupadann daha iyilerini de öbür hainler katiil devlettlerdende bekleriiz hadiyinn israitt severr katiil ülkelerdekii kahramanlarr daha nee bekliyorrsuunuzkii
    Cevapla
  • Vatandsş 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi olmuş kafir kutlaması
    Cevapla
  • cihangir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi başınızı yiyin
    Cevapla
  • Bahtiyar 1 yıl önce Şikayet Et
    Endişeliyiz !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR