Bakan Fidan'dan Doha'da son dakika açıklamalar! "Teröre yer yok!"

Son dakika... Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Âl Sani ile Doha’da bir araya gelen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Katar'da gerçekleştirdiği basın toplantısında "Terörün Suriye'de devam etmesine müsaade etme şansımız yok" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.02.2025 14:10 GÜNCELLEME 02.02.2025 15:34 DÜNYA
Bakan Fidan'dan Doha'da son dakika açıklamalar! "Teröre yer yok!"
Bakan Fidan'dan Doha'da son dakika açıklamalar! "Teröre yer yok!"

Son dakika... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Âl Sani ile Doha’da bir araya geldi. Bakan Fidan ve Katarlı mevkidaşı ortak basın toplantısında konuşuyor.

İşte Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın açıklamalarından satırbaşları:

"Suriye'de teröre yer yok. Umudumuz kan dökülmeden bu sorunun çözülmesi"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "İki ay aradan sonra tekrar burada bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum" dedi ve devam etti: 

"Ziyaretimize bu sabah sayın Emir Şeyh Tamir tarafından kabul edilerek karşılandık. Kendilerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en içten selamlarını ilettik.

İki ülke arasındaki ilişkiler stratejik seviyede devam etmekte. Aramızdaki ikili ilişkinin kurumsallığını, niteliğini, sadece ikili ekonomik ilişkilerde, siyasi ilişkilerde bir yere taşıma konusunda değil aynı zamanda bölgenin sorunlarına da çözüm getirme konusunda kullanıyoruz. "

"TERÖRE MÜSAADE EDEMEYİZ"

"En son mesele Suriye meselesi. Bizler bu geçiş sürecine nasıl yardımcı olabiliriz konusunda yoğun koordinasyon içerisindeyiz. Burada özellikle ülkenin yeniden inşaasında ihtiyaç olan enerji ve ulaştırma konusunda bir an önce adınlar atılmalı. İnşallah bunlar hayata geçtiği zaman Suriye'de daha farklı bir aşamanın geldiğini göreceğiz."

Suriye'de YPG ile ilgili gelişmeleri çok yakın şekilde takip ediyoruz. Terörün Suriye'de devam etmesine müsaade etme şansımız yok. Umudumuz sorunun kan dökülmeden çözülmesi.

YENİ YÖNETİM: BELİRSİZLİK KALKACAKTIR

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Al Jazeera muhabirinin "Suriye'de Ahmed Şara'nın cumhurbaşkanı olmasından sonra geçiş sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna cevaben şu yanıtı verdi:

"Yakından koordineli çalışıyoruz. Suriye'de yeni hükümetin kurulması, devlet başkanının ilan edilmesi önemli bir gelişme. Özellikle ülkedeki bazı belirsizliklerin ortadan kalkması adına.

Hem sorunların çözülmesi hem de uluslararası muhattaplar açısından bir kabineye ihtiyaç vardı. Akabinde inşallah kapsayıcı bir kabinenin kurulmasıyla

Bundan sonraki siyasi sürecin kuşatıcı bir şekilde, demokratik bir şekilde yürütülmesi fevkalade önemli. Halkın çözüm bekleyen sorunları var. Uluslararası toplum olarak nasıl katkıda bulabiliriz konusunda Katar ile yakın temas halindeyiz. Enerji konusunda, ulaşım konusunda, haberleşme konusunda neler yapılabiliyor konusunda çalışılıyor. Şu anda kesinleşmiş projeler de var, amacımız bir an önce bu projelerin gerçekleşmesi."

KAYNAK : AJANSLAR, Haber7
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • Volkan 1 ay önce Şikayet Et
    Adamlar sınırımıza silah yığıyor, siz musaade etmeyiz diyorsunuz, vurmasan vurulursun. Çok geç kalındı. İş gittikçe zorlaşıyor dağılmış Ken vurmalıydık.
    Cevapla
  • Kamil 1 ay önce Şikayet Et
    Arab Birliği Ülkeleri , Suriye'nin kalkınmasına destek verecek , Ticaret Koridoru ve Doğalgaz Boru Hattı inşası , Şehirleşme ve İnşaat Projeleri vb projelere finansman sağlayabilir . Sayın Başkan Şara'da silahları toplatarak , Fabrika'da , İnşaat Projelerinde çalışın , Tarım yapın ülke ekonomisini kalkındırın , avare görmek istemiyorum , talimatı verebilir .
    Cevapla
  • Has insan 1 ay önce Şikayet Et
    havada uçaklarla atılan gaz neyın nesı ona bi çare bulun insanlar hasta ediliyor. Neden görmezden gelınıyor. İklim anlaşması diye insanlar hayvanlar zehirleniyor yok ediliyor. Yapay etede başladılar yakında sinemalarda. Dünya şeytanın çocuklarına sessizce.
    Cevapla
  • Kamil 1 ay önce Şikayet Et
    Kötülükler başıboş avarelik ve cehaletten kaynaklanıyor . Mesela , El Salvador Başkanı Sayın Nayib Bukele tüm suçluları istihdama teşvik etmiş ve suç oranını düşürmüştür . Suriye ve Irak'ın istihdama ve ekonomik desteğe ihtiyacı var . Körfez Arap - Türkiye işbirliği ile istihdam projeleri gerçekleştirebiliriz .
    Cevapla
  • Gültepeli,BjK 1 ay önce Şikayet Et
    Hakan Fidan başkan kimseye müsaama yokk arapmış din kardesiymiş yol arkadaşıymış kimsenin gözünün yaşına bakkmaa acırsan acınıcakk halee gelirsin herkese anladığı dilden konuşan başkan Hakan Fidan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR