Gazze'de sürpriz gelişme! İsrail 'hazırız' deyip son dakika duyurdu

İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, Gazze Şeridi’nde ateşkese ilişkin yaptığı açıklamada, "İkinci aşamaya geçmeye hazırız." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.03.2025 00:33 GÜNCELLEME 05.03.2025 00:33 DÜNYA
Gazze'de sürpriz gelişme! İsrail 'hazırız' deyip son dakika duyurdu
Gazze'de sürpriz gelişme! İsrail 'hazırız' deyip son dakika duyurdu

İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasına dair açıklamada bulundu.

'İKİNCİ AŞAMAYA GEÇMEYE HAZIRIZ'

Saar, Hamas'ın 59 esirden daha fazlasını serbest bırakmaya hazır olması şartıyla, İsrail'in ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasına geçmeye hazır olduğunu belirtti. Saar, "İkinci aşamaya geçmeye hazırız. Ancak süreyi veya çerçeveyi genişletmek için daha fazla rehinenin serbest bırakılması konusunda anlaşmaya ihtiyacımız var" dedi.

İsrail basınında "İsrail'in 10 günlük anlaşma süresi koyduğu veya çatışmaları yeniden başlatacağı" yönünde çıkan haberlere değinen Saar, "Eğer yapmak istersek, yaparız" ifadelerini kullandı.

Gazze Şeridi’nde 19 Ocak’ta yürürlüğe giren ateşkesin ilk aşaması 42 gün sonra 2 Şubat’ta sona ermiş, ikinci aşama için başlaması gereken müzakereler çıkmaza girmişti.

Anlaşmanın birinci aşamasında İsrail hapishanelerinden bin 700’ün üzerinde Filistinli mahkum, Gazze'den 25'i sağ 8'i ölü olmak üzere 33 İsrailli esir ile 5 Taylandlı esir de serbest bırakılmıştı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 77 TÜMÜ
  • recep 11 ay önce Şikayet Et
    Bizim çocukluğumuzda mahallemizin babası zengin olan arkadasın topu olurdu tek başına top oynardı gönül olurda arkadaşlarımla bizleride oynatırdı ama tam maçın tatlı yerinde top alır oyuna bozardı onun gibi katil eşkiya devlet İsrail de öyle bir oyunu devam ediyor canı sıkılınca oyunu bozuyor Allahım bu müslüman kardeşlerimize yanlızlığa bırakmasın
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    amaçları rehineleri tamamını alıp savaşı başlatmak çünkü endi ülkesi bile bu barbarlık dur diyor tepkilervar rehine icin
    Cevapla
  • KARGA 11 ay önce Şikayet Et
    İsrail de Yaşayan Etnik Gruplar İçin Tarafsız Bölgeler İlan Edilsin . Kudüs Üç Dinin Merkezi , Tarafsız Bölgeye ayrılsın. İsrail Gazze de , Batı Şeria da , Suriye'de ve Lübnan da Ôlen Yüzbinlerce İnsanlar İçin Bedel , Tazminat Ödemelidir . Uluslararası Mahkemeye Şikayet Sunulması Lazımdır . İsrail le Ticari Alış veriş Kesilmeli ve Mallarına Boykot Uygulannalıdır .
    Cevapla
  • Mizah 11 ay önce Şikayet Et
    O yakalarındaki fiyonk ne işe yarıyor ? Yalan söylediklerinde çarpılmasınlar diye mi ? Netanyahu'da takıyor. Hani 2. aşama iptaldi ? Yemedi. Bizim İsrail sınırında bayrak göstermemiz lazım. O vakit bütün anlaşmalara uyarlar.
    Cevapla
  • Erpınar 11 ay önce Şikayet Et
    Yahudi çocuğu!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR