PKK'nın Almanya'da hayali suya düştü! Firari teröriste kelepçe

Almanya’da faaliyetleri 1999’dan bu yana yasak olan terör örgütü PKK kara listeden çıkmak için dava açarken, ülkede firari olarak yaşayan teröristlerden Yüksel K. “yabancı terör örgütü PKK’ya üyelik” suçlamasıyla tutuklandı.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 22.05.2025 17:48 GÜNCELLEME 23.05.2025 10:43 DÜNYA
PKK'nın Almanya'da hayali suya düştü! Firari teröriste kelepçe
PKK'nın Almanya'da hayali suya düştü! Firari teröriste kelepçe
  • HABER7

Almanya Federal Başsavcılığı, terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Yüksel K.’nın Bremen kentinde tutuklandığını açıkladı. Karar, Türkiye Yargıtay Soruşturma Hakimliği'nin çıkardığı tutuklama emri doğrultusunda alındı.

Federal Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Yüksel K. Yargıtay soruşturma hakimliğinin 4 Nisan 2025 tarihinde çıkardığı tutuklama emri uyarınca dün Bremen kentinde tutuklandı” ifadelerine yer verildi.

PKK’lı Yüksel K., “yabancı terör örgütü PKK’ya üyelik” suçlamasıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

DW Türkçe'nin aktardığına göre, Yüksel K.’nın 2016 yılının Haziran ayından 2023 yılının Temmuz ayına kadar terör örgütü PKK’nın Avrupa’daki ana yönetim kadrosunda yer aldığı belirtildi. Federal Başsavcılık, söz konusu dönemde Yüksel K.’nın kamuoyu oluşturma, propaganda faaliyetleri ve örgütsel iletişimin koordinasyonu gibi işlevleri yürüttüğünü vurguladı.

TERÖR LİSTESİNDEN ÇIKMA BAŞVURUSU

Terör örgütü PKK, Almanya'da 32 yıldır "yasaklı örgüt" olarak kabul ediliyor. PKK, bu yasağın kaldırılması için dava açmıştı.

Terör örgütüne yakın avukatlar, Türkiye'deki yeni sürece atıf yaparak, Berlin İdare Mahkemesi'nde dava açtığıklarını açıklamıştı.

 

YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • Aha gör 1 yıl önce Şikayet Et
    Pkk dağılsa bile avrupada dağılmaz, isim değişir ve devam ederler. Pkk veriyorlarnış kendi cepleeini doldururlar. Silah uyuşturucu herşey var ellerinde
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanya teröristleri bizzat kendi eliyle besliyor ve koruyor. Dolayısıyla Almanya istemeden havada yaprak bile kımıldamaz. Çünkü Almanya bir polis devletidir. Eğer Almanyada bu teröristler nefes alabiliyorlarsa bu nefesin vericisi emperyalist Almanyanın kendisidir.
    Cevapla
  • Kenan 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkün Türkten başka dostu yoktur..ikiyüzlü Avrupa..hedef Asya Birliği olmalı..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle