Komşu ve İsrail arasında Gazze gerilimi: Anlaşma askıya alındı

Gazze'deki durum nedeniyle, Yunanistan'ın İsrail'den yapmayı planladığı silah alımlarını geciktirdiği ileri sürüldü.

ABONE OL
GİRİŞ 08.09.2025 04:29 GÜNCELLEME 08.09.2025 04:29 DÜNYA
Komşu ve İsrail arasında Gazze gerilimi: Anlaşma askıya alındı
Komşu ve İsrail arasında Gazze gerilimi: Anlaşma askıya alındı

Yunanistan'da yayımlanan Kathimerini gazetesinin haberinde, Yunanistan ve İsrail arasında silahlanma programlarında yapılması planlanan işbirliğindeki gecikmenin nedeninin, Orta Doğu'daki gelişmeler olduğu iddia edildi.

İsrail ile silahlanma programlarındaki işbirliğinin Yunanistan açısından son derece önemli olduğunun öne sürüldüğü haberde, Puls tipi çok namlulu roketatarların İsrail'den temininde gecikme yaşanacağı öne sürüldü.

ATİNA, İSRAİL'DEN 700 MİLYON AVROLUK SİLAH ALIMI YAPMAK İSTİYOR

Haberde, Atina'nın İsrail'den "Accular 160 mm", "EXTRA" ve "Predator Hawk" misillerinin de dahil olduğu yaklaşık 700 milyon avroluk bir silah alımı da yapmak istediği belirtildi.

İSRAİL'DEN SİLAH ALIMI ERTELENDİ

Satın alıma ilişkin anlaşmanın Yunanistan topraklarında ortak üretimi öngördüğü, bu nedenle Gazze'deki savaş sürerken Yunanistan'ın saldırı amaçlı bir silahın yapımına katılıyor gibi görünmemesi gerektiği yönünde görüşler bulunduğu kaydedildi.

İsrail'den silah alımlarının da Gazze'deki durum nedeniyle ertelendiği ifade edildi.

İsrail'den Yunanistan'a insansız denizaltı satma kararıİsrail'den Yunanistan'a insansız denizaltı satma kararı

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 33 TÜMÜ
  • Avvi 3 ay önce Şikayet Et
    Kendibilir
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    kırvırtakis miço itrail mikrobu ile birlikte ortak işleri iyi gitmiyor kıvıracak bu.
    Cevapla
  • diyarbakırlı 3 ay önce Şikayet Et
    daha çoook geciktirecek. Geçmişte ülkemiz de çekiç güç döneminde, İsrail bağımlısıyken verdiğimiz paralara karşılık silahları alamıyorduk. Siyonistler parayı alır malını vermez. Yunanlılar akıllarını başlarına alsınlar.
    Cevapla
  • Bravo Yunanistan 3 ay önce Şikayet Et
    Yunanistan silah alacaksa Türkiyeden alsın. Soykırımcılardan almasın. Yunanistanı kutluyoruz, katillere her yer de protestolar yapıyorlar. Kutlarız.
    Cevapla
  • Avci 3 ay önce Şikayet Et
    Köpek nox yemekten vazgecmeeez
    Cevapla
  • Hamdi 3 ay önce Şikayet Et
    Missile = Füze , Destroyer = MuhriB Türkçe katili olmayalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR