ABD ünlü uçak gemisini Karayipler'e gönderdi: 4.5 milyon milis bölgede!
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), "uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele" gerekçesiyle Gerald R. Ford uçak gemisi saldırı grubunu, ABD Güney Komutanlığı sorumluluk alanına gönderdiklerini açıkladı.
ABONE OL
Pentagon Sözcüsü Sean Parnell, ABD merkezli X hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı. Parnell, Bakan Pete Hegseth'in talimatıyla halen Akdeniz bölgesinde görevli olan Gerald R. Ford uçak gemisi saldırı grubunu, ABD Güney Komutanlığının sorumluluk alanına sevk ettiklerini belirtti.

Pentagon Sözcüsü, "Başkanın, ülkeyi savunmak amacıyla uluslararası suç örgütlerini çökertme ve uyuşturucu terörizmine karşı mücadele etme talimatına uygun olarak, Savaş Bakanı Hegseth, Gerald R. Ford uçak gemisi saldırı grubu ve uçak gemisi hava kanadını ABD Güney Komutanlığı (USSOUTHCOM) sorumluluk alanına (AOR) sevk etti." ifadesini kullandı.
Gerald R. Ford uçak gemisi saldırı grubunda yer alan deniz unsurlarının kısa süre sonra Karayipler bölgesindeki görev yerlerine ulaşması bekleniyor.
Petro'dan ABD'ye uyarı: Venezuela'yı işgal etme
KARAYİPLER'DEKİ HAREKETLİLİK
ABD Başkanı Donald Trump, daha önce imzaladığı kararnameyle, Latin Amerika kökenli uyuşturucu kartelleriyle yerinde mücadele gerekçesiyle ordunun daha fazla ve etkin kullanılması talimatını vermişti.

ABD, bu bağlamda ağustos sonlarında Venezuela açıklarına denizaltı ile savaş gemilerinden oluşan bir deniz gücü göndermiş, ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth de ABD ordusunun Venezuela'da rejim değişikliği dahil operasyonlara hazır olduğunu söylemişti.
VENEZUELA'NIN 4.5 MİLYON MİLİS GÜCÜ BÖLGEDE
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro da buna karşılık ülkede 4,5 milyon milis gücünü seferber ettiğini ve herhangi bir saldırıyı püskürtmeye hazır olduğunu açıklamıştı.
ABD'nin Venezuela açıklarında bazı tekneleri "uyuşturucu kaçakçılığı" gerekçesiyle hedef almaya devam etmesi hem Venezuela yönetimi hem de uluslararası kamuoyunda eleştirilere neden olmuş, yapılan saldırıların "uluslararası hukuka aykırı olduğu" savunulmuştu.

ABD'NİN BÖLGEDEKİ ASKERİ YIĞINAĞI ARTIYOR
Yaz sonundan bu yana ABD, 3 Arleigh Burke sınıfı destroyer, 3 amfibi saldırı gemisi, bir kruvazör ve bir kıyı savaş gemisi dahil olmak üzere bölgeye 8 savaş gemisi konuşlandırdı.
Bu gemiler, deniz piyadeleri, insansız hava araçları, uçaklar ve Sahil Güvenlik birimleri tarafından destekleniyor. Aynı operasyon bölgesinde, çok sayıda F-35 ve diğer savaş uçakları da görev yapıyor.
-
06ankara 1 ay önce Şikayet Etabd yeni savaşlar yaratarak silah tuccarligina devam insanları katletmiye durmaksızın devam ediyor abd insanlığın yüz karası tarihinde hep insanları öldürmüş devletleri karıştırmış silah satmış denizlerdeki korsanlar dağlardaki soyguncular gibi devlet leri karıştırmak insanlığı katletmek daha daha büyük terörist olma yolunda durmadan oraya buraya saldırmayor....Beğen Toplam 1 beğeni
-
Turco 1 ay önce Şikayet EtÇin bu Latin devletlerine yardımcı olmazsa, ABD arka bahçesini tekrar tahakkümü altına alır. Güney Amerika tamamen ABD hegemonyası altında eziliyor. Asya ve Avrupa o bölgeye uzak ve yabancı.Beğen
-
Misafir 1 ay önce Şikayet EtKöpeklikte abd'nin üstüne yokBeğen
-
Hans 1 ay önce Şikayet EtHerkez bir olup uzerine yagmaniz şart yoksa köle siniz nokta..!Beğen
-
Osmanlı Torunu 1 ay önce Şikayet EtGavur oglu gavur, sanki dunyanin her yeri onunBeğen Toplam 1 beğeni
