Paşinyan'dan Erdoğan'a davet! "Artık sadece zaman meselesi"
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türkiye ile sınırların açılmasına yönelik açıklamalarda bulundu.
ABONE OL
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Erivan'daki Orbeli Merkezi'nde düzenlenen "Barış ve Çok Taraflı İşbirliği İnşası" konferansında konuştu.
Paşinyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la sık sık görüştüğünü belirterek, ilişkilerin kurumsal bir zemine oturduğunu vurguladı.
Güney Kafkasya'daki barışın güçlenmesi ve sürmesi gerektiğini söyleyen Paşinyan, "Üç yıl önce zorluklar yaşadık ama şimdi başarılar elde ettiğimizi söyleyebiliriz. En büyük başarı 8 Ağustos’ta Washington’da imzalanan deklarasyondur" dedi.
Barışın artık sağlandığını belirten Paşinyan, "ama" diyerek ekledi: "Barış yeni doğmuş bir bebek gibi günlük bakıma ihtiyaç duyuyor. Ermenistan bu bebeğe bakma iradesini sürdürüyor".

ERMENİSTAN-TÜRKİYE İLİŞKİLERİNE YÖNELİK KONUŞTU
Türkiye ile ilişkilerin kurumsal bir zemine oturduğuna dikkat çeken Paşinyan, "Ermenistan-Türkiye ilişkileri konusunda doğru yoldayız. Diplomatik ilişkilerin kurulması ve sınırların açılması sadece zaman meselesi. Bundan sonra mesele hızdır" şeklinde konuştu.
Paşinyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile sık sık görüştüğünü ve Türkiye'yi iki kez ziyaret ettiğini hatırlattı.
Ayrıca Erdoğan'ı 2026 Mayıs’ında Erivan’da yapılacak Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi’ne davet ettiğini açıkladı.
Azerbaycan'dan tarihi Ermenistan kararı
ALİCAN-MARGARA GEÇİŞİNE ONAY
Paşinyan, Azerbaycan'ı özerk bölgesi Nahçıvan'a bağlayacak TRIPP (Uluslararası Barış ve Refah için Trump Yolu) projesinden de bahsetti.
Türkiye ve Azerbaycan arasında faaliyet gösteren sadece kargo kamyonları için Alican-Margara geçişinin kullanılabileceğini söyledi.
Güney Kafkasya'daki barışın çaba sonucu doğduğunu belirten Paşinyan, "Bu organik bir barış. Barış bölgeye ithal edilmedi, burada oluştu. Ermenistan ve Azerbaycan’ın ortak çabalarının bir ürünü" dedi.
-
Sas 1 ay önce Şikayet EtHaydi herseyin hayirlisi olsunBeğen
-
afacan 1 ay önce Şikayet Etermeninleri sevmem de su an hizli adim atmak gerek bir suru anlasma yapilir ise iyi bag olur ise durmanlik yerine guven olur ise azeriler ile arada bag olur ve her taraf icin iyi olabilir ermeniler biliyor artik rusyaya guven bitti iran ikisi cok kalleslik yapsa artik irana yakin olamaz onun icin firsat olabilir orda tarim hayvan gibi ucuz olan seyi aliriz yada satariz biraz hizli oluBeğen
-
Malatyalı 1 ay önce Şikayet EtYüzyıllarca Osmanlı tebası olarak beraber yaşadığımız Ermeniler düşmanımız değil. Diasporanın etkisinden kurtulurlarsa ve Türkiye ile iyi ilişkiler kurarlarsa karlı çıkarlar. Zaten ülkemizde izinli veya kaçak kalan çok Ermeni var. Sorun kendilerinde.Beğen Toplam 16 beğeni
-
Dava adamı 1 ay önce Şikayet EtPkk ve ermenistan arasındaki ilişkiyi bilmeyen yok. Manidar zamanlar manidar işler. Ama hayra alamet olmayan işler.Beğen
-
Vatan1 1 ay önce Şikayet EtPKK ile senin millet meclisinde bile ilişki var.. bu kafayla yol gidilmez, birleştirici ve kapsayıcı olmak gerekir. El uztanın eli geri çevrilmez.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Anadolu 1 ay önce Şikayet EtTürkiye ve Ermenistan komşu ülkelerdir,karşılıklı ilişkiler güzel olursa sömürgeci fransa delirir,mani olur bozmak için ne gerekirse yapar çünkü fransa 100 yıldır ermenileri kullanıyor.Beğen Toplam 8 beğeni

