İsrail topraklarına askeri üs kuruluyor: Milyon dolarlık dev tesisin inşaası başlıyor
ABD hükümetinin, Gazze sınırına 500 milyon dolar değerinde askeri üs inşa edeceği iddia edildi. İsrail basını ise ABD'nin bölgeye yapacağı üs inşası için ise Gazze savaşını durdurmakta kararlı olduğunu belirtti.
ABONE OL
-
Haber7
ABD Gazze sınırına askeri üs kurmaya hazırlanıyor. İsrail gazetesi Yediot Ahronot haber sitesindeki habere göre ABD hükümeti Gazze sınırına yakın bir bölgede askeri üs inşa etmeyi planladığı duyuruldu.
İsrailli yetkililerden yapılan açıklamalarda, kurulacak olan tesisin Gazze’de faaliyet gösteren uluslararası güçler tarafından ateşkesi korumak için kullanılacağını ve binlerce askerin bölgede barınabileceğini duyurdu.

MİLYONLARCA DOLARA İSRAİL'DE ASKERİ ÜS
Yaklaşık olarak 500 milyon dolara inşa edilecek tesise dair ABD’li yetkililer, son günlerde İsrail hükümeti ve IDF ile yaptıkları görüşmelerde öneri sundukları ve Gazze çevresinde potansiyel bölgeleri araştırmaya başladıkları belirtildi.
Güvenlik uzmanları ABD’nin hamlesinin büyük bir değişimin göstergesi olduğunu savunurken, "Böyle bir üs inşa etmenin önemini abartmak zor. İsrail, Altı Gün Savaşı'ndan bu yana, topraklardaki uluslararası müdahaleyi en aza indirmeye çalıştı.
İsrail topraklarında bir Amerikan üssünün kurulması, Washington'ın Gazze'ye ve daha geniş kapsamlı İsrail-Filistin çatışmasına ne kadar müdahil olmaya kararlı olduğunu gösteriyor." dedi.

ABD HALKI ASKERLERİNİ GÖNDERMEK İSTEMİYOR
ABD’nin İsrail’e yapmış olduğu yatırımın ise siyasi tartışmalara yol açabileceği, Cumhuriyetçi Parti’nin üyelerinin iç bütçe baskısı, seçmenlerin dış müdahalelerden bıkması ve ABD’nin artık denizaşırı ülkeler asker göndermek istememesi tepkilere neden olabileceği konusunda endişeler de gündemde.
Üssün inşa edilmesi halinde, İsrail topraklarındaki ilk büyük ölçekli Amerikan askeri tesisi olacak ve ABD'nin Gazze'deki savaş sonrası istikrar çabalarına olan bağlılığının derinleştiğini vurgulayacak ve potansiyel olarak insani ve güvenlik operasyonları üzerindeki bölgesel kontrol dengesini yeniden şekillendireceği düşünülüyor.

ATEŞKES SONRASI 200 ASKER BÖLGEDE GÖREVLENDİRİLMİŞTİ
Trump’ın 20 maddelik ateşkes anlaşmasının imzalanmasının ardından, Kiryat Gat'taki ABD Merkezi Askeri Koordinasyon Merkezi'nden (CMCC) görev yapmak üzere yaklaşık 200 ABD askeri İsrail'e konuşlandırıldı. Savaş sırasında ABD, İran'ın füze saldırılarını önlemede rol oynayan bir THAAD füze savunma bataryası da konuşlandırılmıştı.
Tel Aviv Üniversitesi Moşe Dayan Merkezi'nde kıdemli araştırmacı ve İsrail Savunma Kuvvetleri Filistin İşleri Bölümü eski başkanı Dr. Michael Milshtein, "Kiryat Gat'taki CMCC, Gazze'deki faaliyetlerin çoğunu denetleyecek. İsrail'in Gazze'deki merkezi aktör statüsü değişmek üzere" dedi.
-
hakan 1 ay önce Şikayet EtGazze savaşı değil, soykırımı....Beğen
-
Kamil 1 ay önce Şikayet EtSuriye'nin kuzeyine inşa edeceğimiz modern Türk Askeri Üssün üstünde ve etrafında 50 km çapında bir Hava Sahasını uçuşa yasaklı bölge ilan ederiz . Askeri Üssün Dikenli Tel , Drone , Laser Koruma Güvenlik Katmanları oluştururuz . Vinçlerle Set Set Yüksek Beton Bariyerler yerleştiririz .Beğen
-
Kamil 1 ay önce Şikayet EtŞimdiden bizde Suriye'nin Kuzeyinde Kale gibi yüksek güvenlikli devasa Türk Askeri Üssü inşasına başlamalıyız . Suriye boş ve tedbirsiz bırakılacak bir yer değildir . Askeri Üs inşası için Afrin veya Halep uygun olabilir . Conilere karşı Türk Askeri , Ey mi yaman bey mi yaman .Beğen Toplam 1 beğeni
-
A.Şahin 1 ay önce Şikayet Etamik ovası yani kıyamet savaşı yaklaşıyor, sıkıntı varmı... yok. Hamd olsun Allah, kuran,Vatan Bayrak ve milletin bekası için her daim hazırız. Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır. (Allah onların kurduğu tuzakları bozacaktır.)" Âl-i İmrân Sûresi - 54.Beğen Toplam 12 beğeni
-
Aydın 1 ay önce Şikayet EtÜlkemiz heryerden sarılıyor abd tarafından Ülkemiz kuşatma altında resmen abd gazzeyi bahane ederek üst kuruyor uyanın eh ahaliBeğen Toplam 11 beğeni