Darbe iddiası! ABD'ye rest çekti! 'Savaş çıkar' mesajı

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio'yu kendisini hapse attırmaya yönelik gizli planlar yapmakla suçladı. Darbe iddiasında bulunan Petro, halkın buna izin vermeyeceğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.11.2025 07:10 GÜNCELLEME 23.11.2025 09:06 DÜNYA
Darbe iddiası! ABD'ye rest çekti! 'Savaş çıkar' mesajı
Darbe iddiası! ABD'ye rest çekti! 'Savaş çıkar' mesajı

Kolombiya'nın köklü gazetesi El Tiempo'nun haberine göre, Petro, basına yaptığı açıklamada Rubio'nun kendisini sık sık hedef aldığını ve Kolombiya'daki muhalefetle işbirliği yürüttüğünü öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Petro, Rubio'ya yönelik eleştirilerinde şunları söyledi:

"Bana o turuncu hapishane kıyafetini giydirmek istiyorsa denesin ama bu halk kimsenin önünde diz çökmez. Geçmişten gelen öfkeleri var, o meseleleri biliyorum. Dedesinin ya da babasının yaşadıklarından dolayı hiçbir Kolombiyalıyı suçlu gösteremez."

'BİZİ TEHDİT ETMEYİN! SAVAŞLAR HİÇBİR UĞRUNA ÇIKAR'

Petro, Rubio'nun kendisini her platformda tehdit ettiğini öne sürerek, "Diz çökmesi gerektiğini söylüyor çünkü burada uyanmak üzere olan bir jaguar var. Bizi tehdit etmeyin, kandırmayın, hileleri biliyoruz. Bu topraklarda savaşın ne olduğu iki yüzyıllık deneyimle sabittir. Savaşlar bazen hiçbir şey uğruna çıkar." ifadelerini kullandı.

Göreve geldiğinden bu yana birçok Orta ve Güney Amerika ülkesini ziyaret eden Rubio'nun Kolombiya'yı görmezden geldiği yorumları da tartışmalara konu olmuş durumda.

Petro daha önce de çeşitli açıklamalarında Rubio'yu Kolombiya'ya karşı önyargılı olmakla suçlamış ve ABD Başkanı Donald Trump'a ülkesine ilişkin yanlış bilgiler aktardığını savunmuştu.

ABD, eylül ayında Kolombiya'yı uyuşturucuyla mücadelede başarısız bularak, "sertifikalı ülkeler" listesinden çıkarmıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    İNŞ İNŞAALLAH NERDE O AMERİKA,nın SONUNU GÖRMEK
    Cevapla
  • ali 3 hafta önce Şikayet Et
    ABD yok oluşa doğru ilerliyor
    Cevapla
  • Sakaryali 3 hafta önce Şikayet Et
    DUNYADA GELMIS GECMIS EN BUYUK SOYGUNCU EMPERYALIST SOYGUNCU abd
    Cevapla
  • Mehmet 3 hafta önce Şikayet Et
    Ey ABD düşmanların etrafını sarıyor. Sonun yakın zamanda gelecektir.
    Cevapla
  • Almanci 3 hafta önce Şikayet Et
    İkinci Gezi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR