Putin, Trump'ın teklifini kabul etmediğini açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Trump'ın barış teklifiyle ilgili, "Bazı noktaları istişare edebileceğimizi ancak kabul edemeyeceğimizi söyledik" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.12.2025 21:32 GÜNCELLEME 04.12.2025 22:01 DÜNYA
Putin, Trump'ın teklifini kabul etmediğini açıkladı
Putin, Trump'ın teklifini kabul etmediğini açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Putin, Hindistan'a yapacağı resmi ziyaret öncesinde India Today gazetesine röportaj verdi.

Putin, Rusya-Hindistan ilişkilerinin farklı alanlarda geliştiğine değinerek 2 ülkenin geleceğe dönük birçok işbirliği alanına sahip olduğunu ifade etti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Özel Temsilcisi Steve Witkoff ve damadı Jared Kushner ile 2 Aralık'ta yaptıkları görüşmenin "çok faydalı" olduğuna dikkati çeken Putin, görüşmenin uzun sürdüğünü ve ABD barış planındaki her maddenin ele alındığını belirtti.

Rus lider, "Rusya'nın kabul etmediği maddeler var mı?" sorusuna "Böyle konular var. Bunları istişare ettik ancak bu zor bir çalışma. Bazı noktaları istişare edebileceğimizi ancak kabul edemeyeceğimizi söyledik. Bu şekilde istişareler yürütüldü. Şimdi neyin uygun olmadığını, neyin üzerinde anlaşabileceğimizi söylemek için erken olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu çalışma sürecini bozabilir." yanıtını verdi.

Putin, ABD lideri Trump'ın Ukrayna'da barışın sağlanması hususunda içtenlikle uğraştığını aktararak ABD'nin bu politikasında siyasi ve ekonomik çıkarları da olduğunu kaydetti.

Trump'ın, Ukrayna'da uzlaşı aradığına ancak bunun kolay olmadığına işaret eden Putin, Rusya'nın G8'e geri dönme gibi bir düşüncesi olmadığını ve "G7'nin dünya ekonomisindeki yerinin gittikçe küçüldüğünü" söyledi.

Rus lider, "özel askeri operasyonlarının" savaşın başlangıcı değil bunu bitirme girişimi olduğunu savunarak, bunun savaş başlamadan önce belirledikleri hedeflere ulaştıklarında sona ereceğini belirtti.

KAYNAK : AA
Ayşe Çolpan Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Çolpan Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • kamıl 1 hafta önce Şikayet Et
    ne doymaz canıymıs sankı oburdunyayagoturecen
    Cevapla
  • Hamza 1 hafta önce Şikayet Et
    La hepsi Danıșıklı dövüş!
    Cevapla
  • Dünya 5ten büyük 1 hafta önce Şikayet Et
    90larda, sovyetler birliği dağıldığında, batı Avrupa olumlu bir tutum içinde idi, insani yardım yapıyordu, borç veriyordu, rusya emeklilerine bakamaz halde idi... NATOyada AByede alırdılar Rusyayı zamanla... fakat batıya düşman olarak yetiştirilmiş istihbaratın ajan memurunu başa getirdi Yeltsin... Hristiyanların iç barışını çok düşündüğümden değil, objektif bakmaya çalışmak için...
    Cevapla
  • Das 1 hafta önce Şikayet Et
    Rusya nin elinde tutanmi var baska yerleride isgal et abd de Venezuela yi isgal edecek
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Evett
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR