ABD'den skandal karar! İslam İlişkileri Konseyi terör örgütü ilan edildi

Son dakika haberi... ABD’de Florida Valisi Ron DeSantis, ülkenin en önde gelen sivil haklar gruplarından biri olan Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'ni (CAIR) "yabancı terör örgütü" ilan eden kararnameyi imzaladı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.12.2025 20:26 GÜNCELLEME 09.12.2025 20:26 DÜNYA
ABD'den skandal karar! İslam İlişkileri Konseyi terör örgütü ilan edildi
ABD'den skandal karar! İslam İlişkileri Konseyi terör örgütü ilan edildi

SON DAKİKA HABERİ: ABD’de bir Cumhuriyetçi vali daha ülkenin en önde gelen sivil haklar gruplarından biri olan Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'ni (CAIR) "yabancı terör örgütü" ilan etti.

Ron DeSantis

FLORİDA VALİSİ, AMERİKAN-İSLAM İLİŞKİLERİ KONSEYİ'Nİ TERÖR ÖRGÜTÜ İLAN ETTİ

Florida Valisi Ron DeSantis, geçtiğimiz ay Texas Valisi Greg Abbott gibi CAIR’ı "yabancı terör örgütü" ilan eden bir kararname imzaladı.

DeSantis, imzaladığı kararnamede CAIR’ın Hamas ile bağlantısının olduğunu iddia etti. CAIR, Hamas ile herhangi bir bağlantısı olduğunu reddederken, DeSantis'in kararını "anayasaya aykırı ve iftira" olarak nitelendirdi. CAIR, Texas’ın kararına ettiği gibi Florida’nın da kararına itiraz etmeye hazırlanıyor.

ABD hükümeti, CAIR’ı "yabancı terör örgütü" olarak tanımlamazken, 1994 yılında kurulan CAIR’IN yaklaşık 24 eyalette şubeleri bulunuyor.

KAYNAK : İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR