Üvey çocuğa işkenceye idam

İran'ın Batı Azerbaycan eyaletine bağlı Urumiye kentinde, üvey çocuğuna işkence ederek ölümüne neden olan kadın idam edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.12.2025 11:19 GÜNCELLEME 13.12.2025 11:22 DÜNYA
Üvey çocuğa işkenceye idam
Üvey çocuğa işkenceye idam

İran'ın Batı Azerbaycan Eyaleti Adalet Müdürü Naser Atabati, "Üvey annesinin işkencesi sonucu hayatını kaybeden Ava isimli çocuğun öz annesi, fail hakkında kısas cezası talep etmişti. Kısas hükmü bu sabah yerine getirildi." dedi. Kamuoyunun da cezanın kısas yoluyla gerçekleştirilmesini talep ettiğini savunan Atabati, idam kararının hem mahkeme hem Yargıtay tarafından onandığına vurgu yaptı.

Beyin hasarı şüphesiyle 2023 yılında henüz 4 yaşındayken hastaneye yatırılan Ava, 10 günlük yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetmişti. Yapılan inceleme sonucunda beyin hasarının, üvey annesinin işkencesi sonucunda oluştuğu tespit edilmişti. Üvey anne 2 yıldır cezaevinde tutuklu bulunuyordu.

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • vatandaş 1 gün önce Şikayet Et
    Ya kadın yapmadıysa çocuk düşüp yaralandıysa ne olacak peki ?
    Cevapla
  • misafir 1 gün önce Şikayet Et
    bence burda babada suçlu kimse kimsenin çoçuǧuna kendi Annesi gibi bakmaz çok acı masum bir kütcüçük bir çoçuk elleriniz kırılsım Merhametsiz insanlar
    Cevapla
  • musa 2 gün önce Şikayet Et
    kısas gerekli bencede yoksa suçu engelliyemiyosun adam yatıp çıkarıp diyor
    Cevapla
  • ofli 2 gün önce Şikayet Et
    İranı sevmem, ama idam kanunu gereklidir. Adil yargılama sonucu katiller idam edilmeli.
    Cevapla
  • Das 2 gün önce Şikayet Et
    Cocuka iskence idamla cevap verilmeli bakamiyorsan devlete cocuku teslim edersin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR