Tel Aviv diken üstünde: 'Hapishanelerde büyük bir isyanın eşiğindeyiz'
İsrail meclisinde konuşan Cezaevi Servisi Müdürü Kobi Yaakobi, Filistinli esirlere sistematik işkence yapılan İsrail hapishanelerinde isyan çıkabileceğine dair endişelerini paylaştı. Esirlere yönelik muamele isyanın fitilini ateşleyebilir.
ABONE OL
Filistinli esirlerin aç ve sağlık hizmetlerinden mahrum bırakıldığı, dayak ve cinsel istismar gibi sistematik işkencelerin yapıldığı İsrail hapishanelerinde isyan çıkabileceği belirtiliyor.
İSRAİL CEZAEVİ SERVİSİ MÜDÜRÜ: FİLİSTİNLİ ESİRLERİN BULUNDUĞU HAPİSHANELERDE İSYAN BEKLİYORUZ
İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, Cezaevi Servisi Müdürü Kobi Yaakobi, mecliste Ulusal Güvenlik Komitesi'nde kodnuyla ilgili öngörüsünü paylaştı.
Komite üyelerine hapishanelerde ciddi tırmanma bekledikleri "uyarısında" bulunan Yaakobi, yaklaşık 2 yıldır hücrelerin yakılacağı muhtemel bir isyan için hazırlık yaptıklarını dile getirdi.
İŞKENCE İDDİALARININ GÖLGESİNDEKİ İSRAİL HAPİSHANELERİNDE İSYAN ENDİŞESİ
"Güvenlik mahkumlarının" özgürlük umutlarını kaybettiğini savunan Yaakobi, Kasım 2023'te "ne zaman özgür kalacağını" sorduğunuzda, "2024'te" cevabını veren tutukluların artık özgürlüğü düşünmediğini ifade ederek, "Hapishanelerde, büyük bir olayın eşiğinde olduğumuzdan eminim." dedi.
Cezaevi Komutanı Avihai Ben Hamu da geçen sene mahkumların hazırladığı hücre planlarının hapishanelerde ele geçirildiğini iddia etti.

İSRAİL HAPİSHANELERİNDE SİSTEMATİK İŞKENCE YAPILDIĞINA İŞARET EDİLİYOR
Mağdurlar, insan hakları kuruluşları ve mahkumların avukatlarının ifadeleri ve yayımlanan raporlar, İsrail hapishanelerindeki Filistinli mahkumlara sistematik işkence yapıldığına işaret ediyor.
İsrail hapishanelerindeki Filistinli mahkumların durumunun, özellikle aşırı sağcı Itamar Ben-Gvir'in Ulusal Güvenlik Bakanı olmasının ardından kötüleştiği belirtiliyor.
Aç bırakma, temel sağlık hizmetlerinden mahrum kılma, dayak ve cinsel istismarın İsrail hapishanelerinde Filistinlilere uygulanan sistematik işkencenin doğal süreci haline geldiği aktarılıyor.
-
Devrimci 1 ay önce Şikayet EtImansız Uluslararası Aförgütü Amnesty Internationaal neredeeeee ✊✊✊✊✊Beğen Toplam 5 beğeni
-
ali aslantürk 1 ay önce Şikayet Etİsraile; intikam için yaşayandan yaralı kurt tan yaşlı aslandan .. KORKACAKSINBeğen Toplam 3 beğeni
-
Gültepeli Bjk 1 ay önce Şikayet EtBinlerce Filistinli kayıp binnlerceeBeğen Toplam 2 beğeni
-
Vakti gelince 1 ay önce Şikayet Etnuru alınmış cin çarpmış gibi duran bu yahudinin gözleri hapishanede nice müslümanlara kan kusturdu ve bu yüzü filistin asla unutmayacacakBeğen Toplam 5 beğeni
-
Gürbüz 1 ay önce Şikayet EtBu niye böyle siliniyor? İçine birşey dandı (his) herhal? İŞLERİ / HESAPLARI İSTEDİĞİ GİBİ / PLANLADIĞI GİBİ YÜRÜMEZ, İNŞAALLAH.Beğen Toplam 5 beğeni