AİHM'den dikkat çeken İmamoğlu kararı! Mahkeme tarihinde çok nadir görülen gelişme

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM), Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluğuna dair yapılan başvuruyu "öncelik inceleme" listesine aldığı duyuruldu. Böylelikle AİHM, İmamoğlu'yla ilgili başvuruyu beklenenden daha kısa sürede karara bağlayacak.

ABONE OL
GİRİŞ 27.12.2025 06:13 GÜNCELLEME 27.12.2025 06:13 DÜNYA
AİHM'den dikkat çeken İmamoğlu kararı! Mahkeme tarihinde çok nadir görülen gelişme
AİHM'den dikkat çeken İmamoğlu kararı! Mahkeme tarihinde çok nadir görülen gelişme

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), çeşitli iddialarla 19 Mart'ta tutuklanan Ekrem İmamoğlu'nun avukatlarının AİHM'e yaptığı başvuru hakkında dikkat çeken bir karar verdi. AİHM, İmamoğlu için yapılan itiraz başvurusunu inceleme zamanını öne çekti.

"NADİR OLARAK VERİLEN BİR KARAR"

İmamoğlu gibi tutuklanan avukatı Mehmet Pehlivan'ın X hesabından yapılan paylaşımda, "Müvekkil Ekrem İmamoğlu'nun haksız tutukluluğuna ilişkin yapmış olduğumuz AİHM başvurusunun öncelikli olarak inceleneceği kararı tarafımıza resmi olarak bildirilmiştir. AİHM'nin vermiş olduğu bu öncelikli inceleme kararı, bugüne kadar Türkiye'den yapılan başvurularda nadir olarak verilen bir karardır." denildi.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 64 TÜMÜ
  • Vatandaş 11 dakika önce Şikayet Et
    AİHM Saddamı yargılar, Gaddafiyi yargılar. Fakat Natenyahu kasabını yargılayamaz. Dolayısıyla batının çıkarlarına hizmet için haçlı eliyle kurulmuş olan bu siyasi AİHM ye kim inanır?
    Cevapla
  • harun 11 dakika önce Şikayet Et
    Çok hızlı bir şskilde hakkında hazırlanan iddaaname ingilizceye çevrilip gönderilmeli ilgili AİHM yetkililerine ki niye tutuklu olduğunu anlasınlar
    Cevapla
  • Misafir 23 dakika önce Şikayet Et
    hiç bağlamaz ne karar verirse versin
    Cevapla
  • Mayk 25 dakika önce Şikayet Et
    Öne alınması için kaç para verdi acaba?
    Cevapla
  • Misafir 30 dakika önce Şikayet Et
    Avrupa ne zaman Türkiye nin iyiliğini ister ki. istersen ilk sıraya alsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR