Sinsi Somali planı sonrası Türkiye düğmeye bastı! ABD, Suudi Arabistan, Mısır ve Ürdün...

Son dakika haberi... İsrail'in Somaliland'i ülke olarak tanımasının ardından Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır, Suudi Arabistan ve Ürdün Dışişleri Bakanları ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.12.2025 21:45 GÜNCELLEME 26.12.2025 21:46 DÜNYA
Sinsi Somali planı sonrası Türkiye düğmeye bastı! ABD, Suudi Arabistan, Mısır ve Ürdün...
Sinsi Somali planı sonrası Türkiye düğmeye bastı! ABD, Suudi Arabistan, Mısır ve Ürdün...

SON DAKİKA HABERİ: İsrail'in, Somali'den ayrılan Somaliland bölgesini resmen ülke olarak tanıdı. İsrail'in kararına ilk tepki Türkiye'den geldi.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in Somali'nin iç işlerine müdahale içeren adımlarına ilişkin bir dizi telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Hakan Fidan

BAKAN FİDAN'DAN SOMALİ DİPLOMASİSİ

Diplomatik Kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud ve Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

Görüşmelerde, Somali’yle ilgili gelişmeler ve Gazze’deki son durum ele alındı.

Fidan ayrıca, ABD'nin Afrika Kıdemli Danışmanı Massad Boulos​​​​​​​ ile Somali konusunu değerlendirdiği bir görüşme gerçekleştirdi.

İsrail'den sinsi Somali kararı! Ülke olarak tanıdılar! Türkiye'den son dakika açıklamasıİsrail'den sinsi Somali kararı! Ülke olarak tanıdılar! Türkiye'den son dakika açıklaması

NE OLMUŞTU?

İsrail, Somali'den tek taraflı olarak ayrıldığını ilan eden Somaliland'ı "bağımsız bir ülke" olarak tanıdığını duyurmuştu. İsrail, Somaliland'ı ülke olarak tanıyan ilk devlet olmuştu.

KAYNAK : DHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Ekosavar 7 dakika önce Şikayet Et
    Bellik i ABD'nin planindaki filistinlileri yollayacagi ulke belli oldu...
    Cevapla
  • Emin Çiftçi 8 dakika önce Şikayet Et
    Sadece telefon la olmaz.
    Cevapla
  • Misafir 16 dakika önce Şikayet Et
    İtrail Türkiye'nin hinterlandini karıştırmak istiyor. Boş tenekeler tıkırdıyor. İsrail kim oluyor gkk'ya kim oluyor Yunanistan kim oluyor ki geçin bunları geçin boş teneke
    Cevapla
  • XDay 21 dakika önce Şikayet Et
    Herzaman derim, Türkiye bir kolu Kizildenize diğer kolu Basra körfezine çıkan açılım yapmazsa oralar her zaman karisacak.
    Cevapla
  • misafir 28 dakika önce Şikayet Et
    Böl parça hükmet modeli uygulanıyor. Türiyeye öndmli görevler düşüyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR