ABD basınından bomba iddia! Trump ve Netanyahu anlaştı! Saldırı hazırlığı...

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesinde, "2026'da İran'a yeniden saldırma olasılığını" ele aldığı ileri sürüldü. Trump, nükleer tehdit durumunda askeri müdahaleye yeşil ışık yaktı.

ABONE OL
GİRİŞ 31.12.2025 23:39 GÜNCELLEME 01.01.2026 00:14 DÜNYA
ABD basınından bomba iddia! Trump ve Netanyahu anlaştı! Saldırı hazırlığı...
ABD basınından bomba iddia! Trump ve Netanyahu anlaştı! Saldırı hazırlığı...

ABD merkezli Axios internet sitesinin ABD’li yetkili ve kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Trump ve Netanyahu, İran’a saldırı olasılığını değerlendirdi.

İRAN'A YÖNELİK İKİNCİ SALDIRI SENARYOSU

Görüşmeye dair bilgi veren ABD'li bir yetkili, Washington yönetiminin İran'ın nükleer programını yeniden oluşturmak adına gerçek ve doğrulanabilir adımlar attığını tespit etmesi durumunda, Trump'ın muhtemelen ikinci raundu, yani İran'a yönelik saldırının tekrarını destekleyeceği yorumunda bulundu.

Ancak yetkili, İran'ın nükleer programını yeniden oluşturmasının tam olarak ne anlama geldiği konusunda taraflar arasında yaşanacak bir uzlaşmazlığın da potansiyel bir gerilim konusu olabileceğine dikkat çekti.

Binyamin Netanyahu ve Donald Trump

NETANYAHU'NUN FÜZE ENDİŞESİ

ABD'li kaynakların aktardığına göre, İsrail Başbakanı Netanyahu görüşmede İran'ın nükleer programının mevcut durumunu gündeme getirdi. Netanyahu'nun ayrıca, İran'ın füze programıyla ilgili ülkesinin duyduğu derin endişeleri Trump'a ilettiği belirtildi.

Buna karşın ABD'li yetkili, Trump ve Netanyahu'nun gelecekteki askeri eyleme ilişkin belirli bir zaman çizelgesi, bir eşik veya ayrıntılı bir anlayış birliği konusunda henüz net bir uzlaşmaya varmadıklarını vurguladı.

GAZZE PLANINDA İKİNCİ AŞAMA VE HAMAS ŞARTI

Görüşmenin bir diğer kritik maddesi ise Gazze'deki durum oldu. İki üst düzey ABD'li yetkili, Netanyahu'nun görüşmede Gazze'de ateşkes planının ikinci aşamasına geçilmesi konusunda mutabık kaldığını öne sürdü. Yetkililer, Trump'ın bu konudaki tavrının ise şartlı olduğunu belirtti. İddiaya göre Trump, Hamas'ın anlaşmaya uymaması ve silahsızlanmaya başlamaması halinde İsrail'in yeniden saldırmasına izin vereceğini ifade etti.

TRUMP 'SONUÇLARI GEÇEN SEFERDEN AĞIR OLUR' DEMİŞTİ

Donald Trump, Netanyahu ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Tahran yönetimine sert mesajlar göndermişti. İran'ın nükleer faaliyetlerine atıfta bulunan Trump, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Onlar yapacaklarının sonuçlarını biliyor. Sonuçların çok ağır olacağını biliyorsunuz, belki de geçen seferkinden daha ağır. İran, geçen sefer onlara seçenek sunduğumda bizimle anlaşma yapmalıydı."

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 49 TÜMÜ
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    İşallah
    Cevapla
  • Delibasat38 1 ay önce Şikayet Et
    Donald trumpet israilin irana saldirmasina izin verir ustune birde kendide israile katilirsa kendi Devletinin ipini ceker yok olur tam aksine GAZZEYi kurtarip yasadisi teror orgutu israili tasfiye etmesi gerekir
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Yahudi trumptan çok şey beklemiyormusun.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 ay önce Şikayet Et
    KRONOLOJİ ; İsrailin güvenliği için ; “kimyasal silah var” masalı ile Irak savaşı ve Irak’ın 3’e bölünmesi. İsrail mezalimine karşı Kaddafi’nin yıkılması, Suriye’nin aynı şeklilde 3-4 (PYD, Dürzi, Sunni vs) bölünmesi, İSRAİLİN GÜVENLİĞİ İÇİN ŞİMDİ SIRADA İRAN VAR. Ondan sonra sırada mı kim var? HERKES AYNAYAA BAKSINN
    Cevapla
  • Ziyaretçi 1 ay önce Şikayet Et
    İran la tavşan kaç tazı tut oyunu oynuyor israil, İran'ın en iyi yaptığı iş de müslüman ülkeleri karıştırip masum sivilleri öldürmek bu mezhepperest acemin de sonu gelecek inşallah
    Cevapla
  • Kamil 1 ay önce Şikayet Et
    Düşmanlık kazanmak iyi bir yol değil ; İsrail ne yapacak yani , Ne umuyor , Koskoca Pers Medeniyeti , 92 Milyonu aşan İranlı nüfusu var . İran'ı mahvetmeye kalkışırsa uzun yıllar sürecek husumet tohumları ekmiş olur . Amerika'yı yanlış emellerine alet ediyor . Aklını başına devşirsin .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR