İsrail'den vazgeçip Türkiye'yi seçtiler! Hermes'leri bırakıp Bayraktar TB2 alacaklar
Latin Amerika ülkesi Kolombiya'nın Türkiye'nin geliştirdiği Bayraktar TB2'leri satın alarak İsrail yapımı Hermes İHA'larını rafa kaldıracağı iddia edildi.
ABONE OL
İspanyol basını El Universo, bir Güney Amerika ülkesinin mevcut insansız hava aracı filosunu Türk savunma sanayisinin neferleri arasında yer alan BAYKAR tarafından geliştirilen Bayraktar TB2 ile modernize etmeyi düşündüğünü yazdı.
BAYRAKTAR TB2 ALIMINDA GERİ SAYIM
İspanya basını "Bu Güney Amerika ülkesi, insansız hava aracı filosunu Türkiye'de üretilen modellerle modernize etmeyi düşünüyor" başlığıyla yayınladığı haberinde, Kolombiya Hava Kuvvetleri'nin (FAC), insansız hava aracı filosunu modernize etmek için bir süredir analiz ettiği Bayraktar TB2'leri almak için resmi günün yaklaştığını bildirdi.

Kolombiya'nın bu kritik karar için Türkiye'deki BAYKAR'a başvurduğunu yazan Madrid basını, birçok savunma sanayi haberi yapan kuruluşun bu adımı doğruladığına değindi.
İSRAİL "HERMES"SİNE ELVEDA TÜRK "BAYRAKTAR TB2"SİNE MERHABA
Kolombiya'nın envanterinde bulunan İsrail yapımı Hermes 450 ve Hermes 900 insansız hava araçlarını (İHA) değiştirmeyi düşündüğü öne sürülen haberde, Kolombiya Hava Kuvvetleri'nin (FAC), İHA filosunu Bayraktar TB2 ve TB3 model dronlarla modernize etmeyi planladığı bildirildi.
Bayraktar TB3 modelinin "daha gelişmiş" olarak tanımlandığı haberin devamında, Bayraktar insansız hava araçlarının orta irtifa ve uzun menzilli (MALE) insansız hava araçları olduğu belirtildi.
Haberinde "Kolombiya için Türkiye'de üretilen dronlar" ifadesine yer veren İspanya basını, Bayraktar'ların BAYKAR tarafından geliştirilen ve üretilen silahlı bir taktik sistem olduğuna dikkat çekti.

TEKNİK ÖZELLİKLERİNE DEĞİNDİLER
Bayraktar TB2'nin Türk havacılık tarihinde menzil ve irtifa rekorlarını elinde tutuğuna değinilen haberde, BAYKAR'ın İHA hakkında açıklamalarına atıfta bulunuldu. Ayrıca silahlı taktik insansız hava aracı Bayraktar TB2'nin 11 yıl önce hizmete girmesinden bu yana bir milyondan fazla uçuş saati biriktirdiği ifade edildi.
Bayraktar TB2'lerin Türkiye, Katar, Ukrayna ve Azerbaycan'da hizmet verdiği belirtilen haberin devamında Bayraktar TB3'ün uzunluğunun 8,35 metre, kanat açıklığının ise 14 metre olduğu vurgulandı. TB3'ün katlanabilir kanatlarının olduğuna da değinilen haberde, azami kalkış ağırlığının 1.450 kilogram ve taşıma kapasitesinin ise 280 kilogram olduğunun altı çizildi.

BAYKAR'ın Bayraktar TB3'ün özelliklerine ilişkin açıklamasına yer verilen haberin son kısmında şu ifadelere yer verildi;
"Bayraktar TB3, saatte 29 km hıza ulaşabiliyor, 24 saatten fazla havada kalabiliyor ve 9.000 metreye yakın bir uçuş yüksekliğinde faaliyet gösterebiliyor."
Haberde Bayraktar TB3'ün keşif, gözetleme ve istihbarat görevlerine ek olarak, kanatlarının altına yerleştirilmiş akıllı mühimmatlarla taarruz operasyonu başlatabileceği hatırlatıldı. Son olarak ise Bayraktar TB3'ün görüş hattı içi ve görüş hattı ötesi iletişim yetenekleri sayesinde çok uzak mesafelerden çalıştırılabildiği ifade edildi.
-
Mehmet 1 ay önce Şikayet EtKolombiya ülke güvenliğini israil e güvenemez.vazgeçmezse kolombiyayı içten fetheder irsrail.Beğen Toplam 7 beğeni
-
Atacaklar 1 ay önce Şikayet EtAbd bu defa büyük hata yaptı. Çok büyük ihtimalle Abd ve İsraili bm den ve bütün uluslararası kuruluşlardan atarak bütün dünyadan izole edecekler.Beğen Toplam 16 beğeni
-
Yazar Tosun 1 ay önce Şikayet EtBuna sen inanıyor musun? BM demek ABD demek. ABD, desteğini çekerse Rusya hepsini yutar.Beğen
-
Mehmet 1 ay önce Şikayet Etİnşaallah dediğin gibi olur da dünyadan tecrit edilir.Beğen Toplam 17 beğeni
-
Kanije Kalesi 1 ay önce Şikayet EtTürkiye olarak çok acil on binlerce sayıda Bayraktar TB2, TB3, Anka 3, Akıncı, Aksungur, KAAN, Kızılelma, Hisar, Siper, Tayfun, Korkut üretmek zorundayız.Beğen Toplam 38 beğeni
-
İbrahim Titiz 1 ay önce Şikayet Etmaşaallah maşaallah kahraman kardeşlerime maşaallah çok şükür dünya Türkiye ye Türkiye ısparta yaBeğen Toplam 19 beğeni
-
HaymanaLi 1 ay önce Şikayet EtElhamdülillah bu Siyonistlerin mallarını boykot edin hiç almayın dünyanın selamet i icinBeğen Toplam 30 beğeni
-
Muratti 1 ay önce Şikayet EtStarbacksa gitme burger kinge gitme..cola pepsi icmez..lfon kullanma..alo marka deterjan kullanma..Daha binlercesi..hadiii..Beğen Toplam 7 beğeni


