ABD'li elçiden Türkiye'ye F-35 ve Gazze mesajı: İsrail istemediği sürece olmayacak

ABD'nin İsrail Büyükelçisi Mike Huckabee, Türkiye'ye F-35 jetlerinin satışının yakınca zamanda gerçekleşeceğini düşünmediğini söyleyerek, "İsrailliler karşı çıktığı sürece Türkler Gazze'de rol almayacak." ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.01.2026 11:48 GÜNCELLEME 09.01.2026 11:54 DÜNYA
ABD'li elçiden Türkiye'ye F-35 ve Gazze mesajı: İsrail istemediği sürece olmayacak
ABD'li elçiden Türkiye'ye F-35 ve Gazze mesajı: İsrail istemediği sürece olmayacak

ABD'nin İsrail Büyükelçisi Mike Huckabee, İsrail kanalı i24'e, Türkiye'ye yönelik açıklamalar yaptı.

F-35 savaş uçaklarının Türkiye'ye satışına değinen Huckabee, Ankara'nın kısmen de olsa Rus menşeli askeri ekipmanlara sahip olmasının satışın önündeki en büyük engel olduğunu söyleyerek, "Bunun (satışın) yakın zamanda gerçekleşeceğini sanmıyorum." dedi.

"ASKERİ ÜSTÜNLÜK İSRAİL'DE OLACAK"

İsrail'in, Amerikan çıkarları doğrultusunda her zaman en yeni, en iyi ve en gelişmiş teknolojiye sahip olacağını belirten ABD'li elçi, bölgeye silah satışında askeri üstünlüğün Tel Aviv'de kalmasını önemsediklerini şu cümlelerle ifade etti:

"İsrail ile askeri üstünlük (nicelik anlamında) konusunda çok kesin bir anlaşmamız var. Bu, İsrail'in askeri üstünlüğünü ortadan kaldıracak hiçbir şey sağlamayacağımız yönünde uzun süredir uyguladığımız bir politikadır."

"İSRAİL İSTEMEDİĞİ SÜRECE TÜRKLER GAZZE'DE OLMAYACAK"

Huckabee, Gazze'ye konuşlanması planlanan Barış Gücü'ne Türkiye'nin katılıp katılmayacağına dair soruya ise, "Türklerin Gazze'de bir rolü olup olmayacağına gelince, İsrailliler bunu kaldıramayacaklarını düşündükleri sürece Türklerin bir rolü olacağını sanmıyorum." dedi.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR