AB'den Suriye kararı! Şara'ya çağrı: Yeniden devreye alınsın
AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, Suriye ile Yüksek Düzeyli Diyalog başlatmayı, Avrupa Yatırım Bankasının faaliyetleri ile İşbirliği Anlaşması'nın yeniden devreye alınmasını istediklerini söyledi.
ABONE OL
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Suriye ile ilişkilerde yeni sayfa açma hedefiyle Yüksek Düzeyli Diyalog, Avrupa Yatırım Bankasının faaliyete geçmesi ve İşbirliği Anlaşması'nın yeniden başlatılması gibi adımlar atmayı amaçladıklarını bildirdi.
Suriye Cumhurbaşkanı Şara ilk kez AB heyetini kabul etti
ŞARA'YA DESTEK MESAJI
AB Komisyonundan yapılan açıklamaya göre, von der Leyen, AB Konseyi Başkanı Antonio Costa'yla Şam'a düzenlediği ziyarette Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara'ya hitaben şu ifadeleri kullandı:

"Yeni, barışçıl, kapsayıcı ve güvenli bir Suriye hedefine ulaşma konusundaki kararlılığınızı destekliyoruz. Aralık 2024'ten bu yana AB, yetkililer ve sivil toplumla yakın işbirliği içinde çalışarak Şam'da yeniden yer alıyor."
YATIRIM BANKASI DAVETİ
Bu yılın ilk yarısında Yüksek Düzeyli Diyalog ile başlayarak yeni bir siyasi ortaklık kurmak istediklerini bildiren von der Leyen, ayrıca Avrupa Yatırım Bankasını Suriye'deki faaliyetlerine yeniden başlamaya davet ettiklerini bildirdi.

DEV MALİ DESTEK
Von der Leyen, 2011'de askıya alınan ve öncesindeki dönemde ikili ilişkilerin temelini oluşturan AB-Suriye ile İşbirliği Anlaşması'nın yeniden başlatılması için görüşmelere başlamak istediklerini de dile getirdi.
Suriye'nin, Avrupa ekonomik pazarına erişiminden yeniden faydalanmaya başlaması gerektiğini vurgulayan von der Leyen, Suriye'ye 2026 ve 2027 yılları için yaklaşık 620 milyon avroluk mali destek taahhüdünde bulundu.
-
Misafir 1 saat önce Şikayet Etabd ve ab hiç bir şey yapamazlar şimdi önemli olan ukranya var islam ülkesini deyildir.Beğen
-
Faruk esen 11 saat önce Şikayet Etabd kuklalarıBeğen Toplam 2 beğeni