Son dakika haberi! Trump'tan İranlı eylemcilere: Yardım yolda

Son dakika haberi... ABD Başkanı Trump: İranlılar, protestolara devam edin, kurumları ele geçirin, yardım yolda. Büyük bedel ödeyecekler.

ABONE OL
GİRİŞ 13.01.2026 17:48 GÜNCELLEME 13.01.2026 18:42 DÜNYA
Son dakika haberi! Trump'tan İranlı eylemcilere: Yardım yolda
Son dakika haberi! Trump'tan İranlı eylemcilere: Yardım yolda
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • İran'da 28 Aralık'ta başlayan protestolarda can kaybı 2 bine ulaşırken, ABD Başkanı Trump "Yardım yolda" dedi ve protestoculara destek verdi.
  • Trump protestoculara yaptığı çağrıda, "Kurumlarınızı ele geçirin. Şiddet uygulayan katil ve istismarcıların isimlerini kaydedin. Büyük bedel ödeyecekler" dedi.
  • Sosyal medyadan paylaşım yapan Trump, kendi seçim sloganına atıfta bulundu: MIGA (İran'ı yeniden büyük yapalım).

Son dakika haberi... İran'da 28 Aralık'ta başlayan protestolar ülke geneline yayıldı. Ekonomik sıkıntıları gerekçe gösteren gösteriler, kısa sürede rejim karşıtı taleplere dönüştü. Güvenlik güçlerinin sert müdahalesiyle can kayıpları da hızla arttı. Bugün Reuters'a konuşan İranlı bir yetkili, protestolarda 2 bine yakın kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. 

"YARDIM YOLDA, PROTESTOLARA DEVAM EDİN"

ABD Başkanı Donald Trump, İranlı protestoculara destek çağrısı yaptı. "Protestolara devam edin. Kurumlarınızı ele geçirin" diyen Trump, "Yardımın yolda olduğunu" söyledi. 

"İSİMLERİNİ KAYDEDİN, BEDELİNİ AĞIR ÖDEYECEKLER"

Trump, "Katillerin ve istismarcıların isimlerini kaydedin. Bunun bedelini ağır ödeyecekler. Yardım yolda" ifadelerini kullandı.

Trump ayrıca, protestoculara yönelik şiddet sona erene kadar Tahran yönetimiyle masaya oturmayacağını da belirterek, İranlı yetkililerle toplantılarını iptal ettiğini söyledi. 

KENDİ SEÇİM SLOGANINA ATIF YAPTI: MIGA

Sosyal medya paylaşımı yapan Trump, kendi seçim sloganı MAGA’ya atıfta bulunarak ‘MIGA’ (Make Iran Great Again / İran'ı Yeniden Büyük Yapın) kısaltmasını kullandı.

Son dakika... Reuters'a konuşan İranlı yetkili: Protestolarda can kaybı 2 bine yükseldiSon dakika... Reuters'a konuşan İranlı yetkili: Protestolarda can kaybı 2 bine yükseldi

İran'da kirli oyun! Emperyalizmin maşaları kutsal değerlere saldırdı: Camiler alev alevİran'da kirli oyun! Emperyalizmin maşaları kutsal değerlere saldırdı: Camiler alev alev

İran: ABD ve İsrail İran'a DEAŞ militanları gönderdiİran: ABD ve İsrail İran'a DEAŞ militanları gönderdi

İRAN'DAKİ GÖSTERİLER NEDEN BAŞLADI?

İran'da 28 Aralık 2025'te ülkedeki yerel para biriminin döviz karşısındaki yüksek değer kaybı ve ekonomik sorunlar nedeniyle Tahran Büyük Çarşı'da esnafın başlattığı protestolar, ülkenin birçok kentine yayıldı.

Gösterilerde ölen ya da yaralananlara ilişkin resmi açıklama yapılmazken, İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), 13 Ocak'ta gösterilerin 16. gününe ilişkin yayımladığı raporda, 133'ü emniyet görevlisi ve biri savcı, 9'u 18 yaşın altında 664 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 bin 721 kişinin gözaltına alındığını belirtmişti.

Protestolarda şiddet olayları ve polis müdahalesinin artmasıyla 9 Ocak'ta ülke genelinde internet kesilmişti.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 185 TÜMÜ
  • Mustafa 5 dakika önce Şikayet Et
    Buna güvenim ülkenizi harap etmeyin birlik olun abd sömürür sizi
    Cevapla
  • Misafir 7 dakika önce Şikayet Et
    Tarih tekerrür ediyor. Amerika gibi düşmanı as. Başka ulkedeki düşmanı ayaklandır. Avrupadaki. Ve abd deki tüm yabancılar iran gibi ayaklanmalı yoksa Dünya da huzur kaçacak. Kimse saklanacak delik bulamicak. Bilesiniz.
    Cevapla
  • Serkan x 11 dakika önce Şikayet Et
    Trump sana ne , seni ne ilgilendirirki İran! Çok mu seviyorsun.. Bu arada ruslar da sözüm ona ittifaktılar sessiz sessiz bekliyorlar. Venezuela da da aynısını yaptılar. İçeride bir olmaliyiz ve hainlere karşı da çok sert tedbirler almalıyöz
    Cevapla
  • fenasi 13 dakika önce Şikayet Et
    Hepsi operasyon çocuğu
    Cevapla
  • Veysel 13 dakika önce Şikayet Et
    Türkiye'deki kardeşlerim akıllı olalım ülkemize sahip çıkalım yoksa sonumuz perişan olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR