İran'da ölü sayısı 5 bine yaklaştı

İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), başkent Tahran'da ekonomik kriz nedeniyle başlayan ve ülke geneline yayılan eylemlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 4 bin 902'ye çıktığını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 22.01.2026 10:25 GÜNCELLEME 22.01.2026 10:26 DÜNYA
İran'da ölü sayısı 5 bine yaklaştı
İran'da ölü sayısı 5 bine yaklaştı

İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), ekonomik sorunlar nedeniyle başkent Tahran'da başlayıp ülke geneline yayılan eylemlerin bilançosuna dair açıklama yaptı.

ÖLÜ SAYISI 5 BİNE YAKLAŞTI

HRANA'ya göre, ülkenin birçok noktasındaki olaylarda 4 bin 902 kişi (201 güvenlik görevlisi) yaşamını yitirdi, gösterilerde 26 bin 541 kişi gözaltına alındı.

TAHRAN RESMİ ÖLÜ SAYISINI AÇIKLAMIYOR

İranlı yetkililer, gösterilerde ölen ya da yaralananların toplam sayısına ilişkin şu ana kadar açıklama yapmadı.

EYLEMLER 25 ARALIK'TA BAŞLADI

İran'da 28 Aralık 2025'te ülkedeki yerel para biriminin döviz karşısındaki yüksek değer kaybı ve ekonomik sorunlar nedeniyle Tahran Büyük Çarşı'da esnafın başlattığı protestolar, birçok kente yayılmıştı.

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 34 TÜMÜ
  • HACI MUSTAFA 2 gün önce Şikayet Et
    25 ARALIK 2013 TÜRKİYE tarihinde önemli olayları hatırlatıyor.
    Cevapla
  • Hamşesi 2 gün önce Şikayet Et
    ölü sayısını açıklayan kurum bağımsız değil, isyancıların borazancısı, yalan haber
    Cevapla
  • Mgl 5 gün önce Şikayet Et
    Türkiyeye girmesinler
    Cevapla
  • vatandaş 5 gün önce Şikayet Et
    Yalan haber
    Cevapla
  • Gunalp 5 gün önce Şikayet Et
    Petrol sudan ucuz ama ekonomik sıkıntı var. Öyle ise biz derhal pe butrol aramayı durduralım.
    Cevapla
  • Uyan 4 gün önce Şikayet Et
    40 yıldır ambargo var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR