Suriye ordusu: Deyr Hafir kontrol altına alındı
Suriye Resmi Haber Ajansı SANA, Suriye ordusunun Halep'in doğusundaki kırsal kesimde bulunan Deyr Hafir’in askeri kontrolünü tamamen sağladığını duyurdu.
ABONE OL
Suriye ordusu, YPG/SDG'ye operasyon başlattı. Suriye ordusu Fırat Nehri'nin batısındaki terör örgütü YPG/SDG'nin işgal altında yer alan Deyr Hafir beldesinde terör örgütünün yuvalandığı noktaların haritasını paylaşarak sivillere bu hedeflerden uzak durmaları çağrısı yaptı. Bu çağrının ardından Deyr Hafir-Meskene hattında belirlenen bazı hedefleri ateş altına alındı. YPG/SDG elebaşı Abdi, Halep'ten çekilme kararı aldıklarını duyurdu.
Suriye ordusu, Fırat Nehri’nin batısında terör örgütü YPG/SDG’nin işgalinde olan Deyr Hafir bölgesine ilk askeri birliklerin girmeye başladığını duyurdu.
Suriye Resmi Haber Ajansı SANA, Suriye ordusunun Halep'in doğusundaki kırsal kesimde bulunan Deyr Hafir’in askeri kontrolünü tamamen sağladığını duyurdu.
Suriye Resmi Haber Ajansı SANA, Suriye ordusunun Halep'in doğusundaki kırsal kesimde bulunan Deyr Hafir’in askeri kontrolünü tamamen sağladığını duyurdu.
YPG/SDG'den yapılan açıklamada, "10 Mart'a uyma iyi niyetimizi göstermek için Halep'teki temas hattından çekiliyoruz. Güçlerimizi Fırat'ın doğusunda yeniden konuşlandırma kararı aldık. Çekilme kararını entegrasyon sürecini tamamlama amacıyla aldık" denildi.
Suriye Savunma Bakanlığı, terör örgütü YPG/SDG’nin Fırat’ın batısındaki mevzilerden çekilme sürecinin cumartesi sabahı başlayacağını duyurdu.
Savunma Bakanlığı Medya ve İletişim Dairesi, Suriye devlet televizyonu El-İhbariyye’ye yaptığı açıklamada, “YPG/SDG’nin Fırat’ın batısından çekilmesi cumartesi sabahı başlayacak. Ardından Suriye Ordusu birlikleri bölgeye intikal edecektir.” ifadelerini kullandı.
Açıklamada, ayrıca, Suriye Ordusu’nun Deyr Hafir bölgesine girdiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.
Öte yandan Suriye Ordusu Operasyon Komutanlığı da terör örgütü YPG/SDG’nin geri çekilme sürecinde hedef alınmayacağını bildirdi.
Suriye Savunma Bakanlığı, terör örgütü YPG/SDG’nin Fırat Nehri’nin batısındaki temas hatlarından çekilme kararını memnuniyetle karşıladığını duyurdu.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, tüm personel ve askeri teçhizatın Fırat’ın doğusuna çekilme sürecinin tamamlanmasının yakından takip edileceği belirtildi.
Açıklamada, söz konusu adımın, ilgili bölgelerin güvenliğinin sağlanması ve devlet egemenliğinin yeniden tesis edilmesi amacıyla Suriye ordusu birliklerinin bu bölgelere konuşlandırılmasıyla eş zamanlı yürütüleceği ifade edildi.
Bu sürecin, bölge halkının evlerine ve köylerine güvenli ve hızlı şekilde geri dönüşünü kolaylaştıracağı, aynı zamanda devlet kurumlarının yeniden faaliyete geçirilmesinin önünü açacağı vurgulandı.
Suriye ordusunun Fırat Nehri’nin batısında başlattığı askeri operasyonla hedef aldığı terör örgütü YPG/SDG’nin elebaşlarından Ferhat Abdi Şahin, örgütün nehrin doğusuna çekileceğini öne sürdü.
Elebaş Şahin tarafından sosyal medyada paylaşılan açıklamada, çekilme işleminin “10 Mart anlaşmasının şartlarına uyma konusundaki iyi niyeti” gösterme amacı taşıdığı savunuldu.
Açıklamada, terörist unsurların sabah 7.00’da Fırat Nehri’nin doğusundaki bölgelere çekileceği öne sürüldü.
Suriye ordusu, 13 Ocak'ta başta Deyr Hafir ve Meskene olmak üzere Fırat Nehri'nin batısında terör örgütünün işgalindeki bölgeleri askeri alan ilan etmişti.
Deyr Hafir'deki sivillerin geçici ve güvenli tahliyesi için Suriye ordusu dün ve bugün M15 kara yolunda insani koridor açmıştı.
Ordudan bu akşam yapılan açıklamada, Deyr Hafir'de hedef alınacak terör yuvalarının haritaları yayınlanmış ve sivillerden bu noktalardan uzak durmaları istenmişti.
Suriye ordusu, Fırat Nehri'nin batısında yer alan Deyr Hafir'de terör örgütü YPG/SDG’ye karşı operasyona başladığı.
Deyr Hafir hattındaki AA ekibinin bildirdiğine göre Suriye ordusu, Deyr Hafir-Meskene hattında YPG/SDG'ye ait bazı hedefleri vurdu.
Hedefler, topçu, çoklu roketatar ve uçaksavarlarla ateş altına aalındı.
Bölgedeki AA muhabiri, TSİ 22.00'de başlayan atışların devam ettiğini, orduya ait zırhlı araçların Deyr Hafir girişine yöneldiğini, terör örgütünün de karşılık verdiğini bildirdi.
Suriye ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Deyr Hafir'de terör örgütü YPG/SDG'ye karşı operasyonların başladığı duyuruldu.
Operasyonlar kapsamında Deyr Hafir'de terör örgütü PKK, YPG/SDG ve onlarla ittifak halindeki devrik Beşşar Esed rejimi unsurlarının mevzilerinin hedef alındığı belirtildi.
Hedef alınan terör noktalarının Halep ve çevresindeki sivil yerleşim bölgelerine başta kamikaze insansız hava araçlarıyla (İHA) olmak üzere saldırı düzenlemek için kullanıldığı kaydedildi.
Suriye devlet televizyonu El-İhbariyye, Suriye ordusunu kaynak gösterdiği haberinde, terör örgütü PKK elebaşlarından "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin'in Fırat'ın batısında terör örgütü YPG/SDG'nin işgal ettiği bölgedeki Tabka kentine geldiğini belirtti.
Terörist elebaşı Hüseyin'in "YPG/SDG'li teröristleri Suriye halkı ve ordusuna yönelik saldırılarda yönettiği" kaydedilen haberde, terörist Mihraç Ural'ın da aynı kente geldiği ve örgüte katıldığı vurgulandı.
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 2013’te düzenlenen ve 52 vatandaşın hayatını kaybettiği bombalı saldırının sanığı terörist Ural, devrik Beşşar Esed rejiminin bir kısım milis güçlerini komuta ettiği dönemde sivillere yönelik katliamlarıyla biliniyordu.
Ural'ın adı ayrıca, 3 Mayıs 2013'te, Suriye'nin Tartus kentinde Sünnilerin yaşadığı Banyas ve Beyda köylerinde çoğunluğu kadın ve çocuk en az 150 kişiyi öldürdüğü katliamda da geçti.
Sivillere, Suriye ordusunun Deyr Hafir'e olası operasyonunda hedef alınması beklenen bu noktalardan uzak durmaları çağrısı yapıldı.
Suriye ordusu, 13 Ocak'ta başta Deyr Hafir ve Meskene olmak üzere Fırat Nehri'nin batısında terör örgütünün işgalindeki bölgeleri askeri alan ilan etmişti.
Deyr Hafir'deki sivillerin geçici ve güvenli tahliyesi için Suriye ordusu dün ve bugün M15 kara yolunda insani koridor açmıştı.
-
haberci16 1 saat önce Şikayet Etsahte kartondan güçtü zaten önce IŞİD giriyordu anlaşmalı çekilip yeri inypg dolduruoyrdu dünyaya kahraman ilan ediliyorduBeğen
-
A.bilen 1 saat önce Şikayet EtAncak insanın ebeveyn insana i böyle sevecan davranır bravo şara bravo devlelet adamı bravo s.eyyubinin şerefli askerinin evladı belliki bahçeli ve reistan ders almış ve kendi birkiminide eklemişsin malallah باركالله فيك temelli barış ve çöziümün eli kulagında inşallahBeğen
-
Türkmen 1 saat önce Şikayet Etbazıları şurada yorum yazarken aynen sosyal medyada olduğu gibi algı ve manipülasyon derdinde... merak etmeyin Fırat'ın doğuşta temizlenecek. 10 Mart'ta imzaladıkları anlaşmayı paşa paşa uygulamak zorunda kalacaklar.Beğen Toplam 4 beğeni
-
Akıllı olun 2 saat önce Şikayet EtŞöyle haritaya bakıyorum da sdg nin geri çekiliyorum dediği yer 300 metrekarelik bir arsa imişBeğen Toplam 1 beğeni
-
A.bilen 2 saat önce Şikayet EtAkıllı ve cesur laranın kğrtkere yönelşk hitabı ve imzakadıgı. Kararbaname işi bitirdi sdg ile tam varşşra yoldaBeğen Toplam 1 beğeni