Yunanistan'da grev bitti

Yunanistan'daki cezaevlerinin büyük bölümünde 3 Kasım'dan bu yana açlık grevi yapan mahkum ve tutuklular eylemlerini sona erdirdiklerini açıkladılar.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 20.11.2008 22:23 GÜNCELLEME 20.11.2008 22:23 DÜNYA
Yunanistan'da grev bitti
Yunanistan'da grev bitti

Yunanistan Hükümlüler Komitesi, Yunanistan Adalet Bakanlığı'nın, cezaevlerindeki yaşam koşullarını düzeltmeye yönelik yaklaşımını ''olumlu bir ilk adım'' olarak değerlendirdikleri için açlık grevine son verildiğini duyurdu.

Yunanistan Adalet Bakanı Sotiris Hacigakis'in hazırladığı yasal düzenleme, 2009 yılı nisan ayına dek toplam 5 bin 500 hükümlünün cezaevlerinden salıverilmesini öngörüyor.

Düzenleme, 5 yıla dek ceza almış 1740 hükümlünün, ceza yasasının ilgili tahliye hükümlerine uymaları durumunda derhal salıverilmeleri, nisan ayına kadar da cezasının 3'te 2'sini çekmiş mahkumların tahliyesiyle cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlü sayısının 12 bin 315'den, 6 bin 815'e düşürülmesini amaçlıyor.

Ciddi sağlık sorunları olan 9 hükümlünün derhal tahliyesini de öngören yasal düzenleme, ülke genelinde toplam 8 bin 243 kişilik kapasitesi olan cezaevlerindeki tutuklu ve mahkumların en büyük yakınması olan, aşırı kalabalığı ortadan kaldırmayı hedefliyor.

AA

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR