NATO ve ABD'den kritik Grönland görüşmesi!

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, ABD Başkanı Donald Trump'la Grönland ve Arktik'teki güvenlik durumu hakkında telefon görüşmesi yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.01.2026 20:12 GÜNCELLEME 18.01.2026 21:54 DÜNYA
NATO ve ABD'den kritik Grönland görüşmesi!
NATO ve ABD'den kritik Grönland görüşmesi!

Rutte, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından Trump'la telefon görüşmesi yaptığını duyurdu. Trump'la Grönland ile Arktik'teki güvenlik durumunu ele aldıklarını aktaran Rutte, bu konuda çalışmaya devam edecekleri mesajını verdi.

Rutte ayrıca, 19-23 Ocak'ta İsviçre'nin Davos kasabasında yapılacak toplantıda ABD Başkanı ile görüşmeyi "sabırsızlıkla beklediğini" ifade etti. Trump, ülkesinin "ulusal güvenlik amacıyla Grönland'a ihtiyacı olduğunu" ve bunun "inşa edilen Altın Kubbe için hayati önem taşıdığını" ifade etmişti.

Washington'da bir araya gelen ABD, Danimarka ve Grönland dışişleri bakanlarının görüşmesi sonrasında da temel anlaşmazlıkların devam ettiği belirtilmiş, ABD'nin Grönland'ı "ele geçirme arzusunun açık" olduğu kaydedilmişti.

Danimarka Krallığı'na bağlı özerk bölge Grönland, daha önce ABD tarafından gelen ve egemenliğin devredilmesini de içeren yaklaşımları reddetmişti.

KAYNAK : AA
Enes Kılıç Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Enes Kılıç

Editör Hakkında

YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • Yeter 1 ay önce Şikayet Et
    Gorullant uzerinden abdye uyuşturucu sokuyorglar asil mesele bu abd yi çinfentamille zehirliyor yani bu hat uzdrinden ikinci hatta vevezüella meksika uzerinden
    Cevapla
  • Tencere 1 ay önce Şikayet Et
    Önce bölgenin adını öğren sonra teori üretirsin paşam
    Cevapla
  • Ahmet 1 ay önce Şikayet Et
    Baganelerle ülke ilhak etmek doğru diyorsun yani. Kendi sınırını koruyacaksın. Ülkeleri bahane ile ele geçiremezsin.
    Cevapla
  • Batı Trakya 1 ay önce Şikayet Et
    Batı Trakya Türk Cumhuriyeti kurulur mu yeniden?
    Cevapla
  • Şenol 1 ay önce Şikayet Et
    ABD'NİN dediği olur
    Cevapla
  • Hayko 1 ay önce Şikayet Et
    Avrupa birliği açıkladı bugün Amerika’ya misillime gümrük birliği vergisi getiriyorlar Trump geri adım atmazsa 06 şubattaan itibaren 93 milyar Euro ticarete hadi bakalım şimdi Trump düşünsün
    Cevapla
  • malatya balabanlı 1 ay önce Şikayet Et
    Nato , bm , ab imf bu kuruluşlar üç beş devletin oyuncağı olmuş , nato abd siz ne yapacak ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR