İran'dan ABD'ye savaş resti: Pezeşkiyan açık açık tehdit etti!

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ülke lideri Ali Hamaney'e karşı olası bir saldırının İran halkıyla savaşmak anlamına geldiğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.01.2026 22:09 GÜNCELLEME 18.01.2026 23:22 DÜNYA
İran'dan ABD'ye savaş resti: Pezeşkiyan açık açık tehdit etti!
İran'dan ABD'ye savaş resti: Pezeşkiyan açık açık tehdit etti!

Pezeşkiyan, ABD merkezli X sosyal medya platformundan açıklamalarda bulundu.

"LİDERİMİZE YÖNELİK BİR SALDIRI, İRAN HALKIYLA TOPYEKÜN SAVAŞ ANLAMINA GELİR"

ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarının olumsuz etkisine atıfta bulunan Pezeşkiyan, "İran halkının hayatında zorluk veya geçim sıkıntısı varsa, bunun en önemli nedenlerinden biri ABD'nin ve müttefiklerinin uzun süredir devam eden düşmanlığı ile insanlık dışı yaptırımlarıdır. Liderimize yönelik bir saldırı, İran halkıyla topyekün savaş anlamına gelir." ifadelerini kullandı.

İran lideri Hamaney dün başkent Tahran'da yaptığı konuşmada, "Nerede olurlarsa olsunlar Cumhurbaşkanı ve diğer yetkililere böylesine önemli koşullarda hakaret edilmesine izin vermiyorum ve bunu yasaklıyorum." demişti.

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Ne genelkurmay başkanı kaldı ne başbakanı sıra cumhurbaşkanında.kalkmış savaş sebebi sayarız diyor.Gülüyorum.
    Cevapla
  • Kamil 1 ay önce Şikayet Et
    İran kendince bir çıkışlar yapmaya çalışıyor , Maalesef , tüm bu tepkiler kartondan kaplan reaksiyonuna benziyor , 46 yıl boyu Amerikan Ambargosu ve Küresel izolasyonlar altında yaşayıp , geri kalıp , zayıf düştükten sonra , tüm küresel kaynaklardan beslenip , semirmiş güçlenmiş , kendi emrine küresel ittifak düzeni tesis etmiş Amerika'ya diklenmek akıl kârı değildir .
    Cevapla
  • Musto 1 ay önce Şikayet Et
    Tek misin nesin iran ın Suriye'de yaptıklarını gördük. yüz akıymış gördük
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Ne yaptı, ABD ve uşakları olan sahte cihatçılara karşı savaştı. Bak şimdi Suriye, ABD ve israil ile anlaştı!
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Biran evvel seçim yapılmalı.hamaney in miyadı doldu halbuki getiren de ABD.di..yerine adaylar çıkmalı.tabi bu İsrail in adamı olmayacak
    Cevapla
  • Yeter 1 ay önce Şikayet Et
    Kasjnma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR