İspanya'da hızlı trenler raydan çıktı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İspanya'nın güneyindeki Endülüs bölgesinin Kurtuba kenti yakınlarında iki hızlı trenin raydan çıkması sonucu en az 39 kişi hayatını kaybetti.

ABONE OL
GİRİŞ 19.01.2026 01:48 GÜNCELLEME 19.01.2026 11:43 DÜNYA
İspanya'da hızlı trenler raydan çıktı: Çok sayıda ölü ve yaralı var
İspanya'da hızlı trenler raydan çıktı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Yerel medyada yer alan haberlerde, Kurtuba'ya bağlı Adamuz beldesinde, Malaga'dan Madrid'e giden bir hızlı trenin üç vagonunun raydan çıktığı, bu sırada karşı hatta Huelva istikametine doğru giden bir trenin de raydan çıkan vagonlar nedeniyle manevra yapmak zorunda kaldığı ve bazı vagonlarının devrildiği belirtildi.

İspanya resmi haber ajansı EFE'nin, soruşturmayı yürüten yetkililere dayanarak verdiği haberde ilk trende 317, ikinci trende 100 yolcunun olduğu kaydedildi.

KAZADA ÖLENLERİN SAYISI 39'A YÜKSELDİ

EFE, kazada ölenlerin sayısının 39 olduğunu, çok sayıda yaralı bulunduğunu duyurdu.

Kurtuba'ya beş mobil yoğun bakım ünitesi, bir lojistik destek aracı ve dört acil kritik bakım ünitesi gönderildiği ifade edildi.

Adamuz'a bir sahra hastanesi kurulduğu, askeri acil yardım birliğinden 37 askerin gönderildiği, dışarıda kalan yolcuların nakil işlemlerinin devam ettiği, çevredeki vatandaşların battaniye, yiyecek yardımı yaptığı aktarıldı.

Öte yandan, Başbakan Pedro Sanchez, yarınki programını iptal etti.

"HÜKÜMET, YOLCULARA YARDIMCI OLMAK İÇİN DİĞER İLGİLİ YETKİLİLER VE ACİL SERVİSLERLE BİRLİKTE ÇALIŞIYOR"

Sanchez, ABD merkezli sosyal paylaşım şirketi X'ten yaptığı paylaşımda da "Adamuz'da raydan çıkan iki yüksek hızlı trenin karıştığı kazayı yakından takip ediyoruz. Hükümet, yolculara yardımcı olmak için diğer ilgili yetkililer ve acil servislerle birlikte çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Madrid'den Malaga'ya doğru giden trenin vagonlarının raydan çıkmasına neyin neden olduğu henüz bilinmiyor.

KAYNAK : AA
Enes Kılıç Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Enes Kılıç

Editör Hakkında

YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Hollandadan 3 saat önce Şikayet Et
    İspanyol bakan açıklama yapmış kazanın çok tuhaf olduğınu, çünkü olay düm düz bir hatta gerçekleşiyor ve geçen sene mayıs ayında tamamen yenilenmiş. Ayrıca kullanılan trende nispeten yeniymiş 4 yaşında.
    Cevapla
  • Sivaslı 5 saat önce Şikayet Et
    İsrail yada Trump un oyunudur...
    Cevapla
  • Misafirkkk 5 saat önce Şikayet Et
    Trump
    Cevapla
  • İspanya dost 6 saat önce Şikayet Et
    İspanya bizim dostumuz büyük geçmiş olsun İspanya'ya
    Cevapla
  • Tayyar 7 saat önce Şikayet Et
    Bizde olsa muhalefet miting yapar gezi olayları olur şom ağızlar küfür hakaretler istifa seçim sözleri havada uçardı
    Cevapla
  • Kemal 5 saat önce Şikayet Et
    İspanyada bir cok yonetici ve devlet adami mahkemelik olur.istifa eder..bizim ulkemizde olsa yillarca surecek mahkeme sureçleri olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR