SDG'nin tüm tekliflerini reddettiler: Ölürüz ama teslim olmayız
Deyrizor ve Rakka'nın, terör örgütü SDG işgalinden kurtuluşuna büyük katkı sağlayan aşiretler, örgütün tüm tekliflerini reddetti. Aşiret liderleri, "Öleceğimizi bilsek de teslim olmayı hiç düşünmedik. dedi.
ABONE OL
- Rakka'daki Hadidi Aşireti lideri Adnan Ebu Ali, örgütün evlerine el koymak istemesi üzerine aileleriyle birlikte direniş gösterdiklerini ve ateş altında kaldıklarını aktardı.
- Deyrizor'daki Akidat Aşireti lideri El Hefel, baskı ve tehditlerin aşiretleri bir araya getirdiğini, halkın eğitim müfredatına karşı durarak dini değerlerine sahip çıktığını belirtti.
- Aşiret liderleri, maddi teklifler ve nüfuz vaatlerine rağmen, toprakları ve dinleri üzerinden pazarlık yapmayı reddettiklerini vurguladı.
İşgal altında tuttuğu bölgelerde halkı baskı altına alıp zulmeden terör örgütü PKK/ YPG/SDG'nin mağdur ettiği aşiretler yaşadıklarını anlattı.
"ÖLECEĞİMİZİ BİLSEK BİLE TESLİM OLMAYI DÜŞÜNMEDİK"
Rakka'daki Hadidi Aşireti liderlerinden Adnan Ebu Ali, Mansura bölgesinde kontrol noktasına çok yakın olan evlerini teslim etmedikleri için örgütün hedefi olduklarını söyledi:
"Cüeydin Köprüsü kontrol noktasına yakın, Cüeydin yolu üzerindeki evim silah zoruyla ele geçirilmek istendi. Silahlı grubun ilk talebi açıktı, evimize eve el koymak. İki katlı evimizin çatı ve üst katlarını keskin nişancı mevzisi olarak kullanmak istediler. Reddedip direndim. Bunun üzerine hedef alındık. Örgüt mensupları, ailemin içinde olduğu eve ateş açtı. Makineli tüfeklerle mermi yağmuruna tutulduk. İlk ateş 10-15 dakika sürdü. Kısa bir aradan sonra yaklaşık 10 dakika daha yoğun ateş açıldı. Öleceğimizi bilsek de teslim olmayı hiç düşünmedik. Bizi yıldırmak için evimizin yanına bombalar ve ağır silahlar getirdiler, tarlalarımıza mayın döşediler. Ama boyun eğmedik."

"MADDİ TEKLİFLERLE KANDIRMAYA ÇALIŞTILAR"
Deyrizor'daki Akidat Aşireti liderlerinden Musab Halil Abud Cudan El Hefel de baskı, tehdit, sivillere saldırı ve keyfi tutuklamaların aşiretleri bir araya getirdiğini kaydetti:
"Aşiret evlatlarımızın çabalarıyla şehrimizi kurtardık. Suriye’nin en büyük iki petrol sahası olan Ömer ve Koniko sahaları burada, Deyrizor'da yer alıyor. Ayrıca verimli tarım arazilerine sahibiz. Cehaletin yaygın olduğu, eğitimden uzak nesiller yetiştirip ateist eğitim müfredatıyla insanları dini köklerinden koparmak istediler. Yeni nesilleri bozmayı hedefliyorlardı. Bölge halkı bu müfredatı reddetti, bu eğitime izin vermedi, dinine, örf ve adetlerine sıkı sıkıya sarıldı. Biz bu tür fikirleri kabul etmeyiz. Her ne kadar beni büyük maddi tekliflerle ve geniş nüfuz vaatleriyle ikna etmeye çalışsalar da halkım, toprağım ve dinim üzerinden pazarlık yapmayı reddettim."

-
Bilindikseyler 7 dakika önce Şikayet EtAşireti çağ dışı görenler var hala iki duvar arasında büyüyünce şehirlerde hayatın gəi kalanına aklı ermiyor. Osmanlı bu dar bölgede kurulurken uç beyi neyse televizyondan izledigin, aşiret lideri de o rolü üstlenir. Ama hala tarih kitabından öğrendikleri o sehirlinin kafasında neymiş bedevi aşiretler ingilizle işbirliği yapmış diye bakışa devammis.Beğen
-
senol 22 dakika önce Şikayet Etyav he heee.asiretler futbolculara benziyor kim transfer ederse damarlarinda o kan akiyor.Beğen Toplam 4 beğeni
-
Paşa Port 13 dakika önce Şikayet EtFazla boş filim izlemeye devam et sen…..Beğen Toplam 1 beğeni
-
şarlo 25 dakika önce Şikayet Etreise dua edin sizBeğen
-
Misafir 57 dakika önce Şikayet EtTebriklerBeğen Toplam 23 beğeni
-
Beyazıt 58 dakika önce Şikayet EtVatan aşkı fedakarlığı İslam'dan aldığının örneği budur işteBeğen Toplam 12 beğeni